Hij is wat ouder, maar nog niet versleten: Johnny Hoogerland (40) wereldkampioen Granfondo

Wielrenner Johnny Hoogerland is in Schotland wereldkampioen Granfondo geworden. De oud-prof uit Yerseke was bij de gelegenheidskoers voor liefhebbers de beste in de leeftijdscategorie 40-44.
Johnny Hoogerland aan het trainen in Dubai
Johnny Hoogerland aan het trainen in Dubai (archief) © Shabab Al Ahli Cycling Team
Een Granfondo is een open wielerwedstrijd waar recreanten en renners in ruste, zoals Hoogerland, aan mee kunnen doen. Per leeftijdsgroep wordt er gestreden om de winst. Hoogerland (40) was na een rit van 159 kilometer door de Schotse landschappen de snelste met een tijd van 4.02:59'.

Fiets kwijt

Dat Hoogerland überhaupt aan de start verscheen was al een prestatie. De racefiets van de renner was even zoek nadat hij voet op Schotse grond had gezet.
De komende anderhalve week worden in allerlei wielerdisciplines wereldkampioenschappen gehouden. Dit weekend komen Mick van Dijke uit Colijnsplaat (elitemannen) en Senna Remijn uit Wolphaartsdijk (junioren mannen) in actie op het WK op de weg. Volgende week rijdt de uit Kapelle afkomstige Shirin van Anrooij de koers bij de elitevrouwen. Van Anrooij en Van Dijke gaan samen voor goud op het onderdeel mixed relay, een ploegentijdrit voor landen.