Zeeuwse schrijvers op shortlist Gouden Strop

OOST-SOUBURG - Dat duo maakt met het boek 'De duim van Alva' kans op de prijs die wordt toegekend aan de beste misdaadroman van Nederland.
Shortlist Ook vier andere schrijvers maken kans op de Gouden Strop dat zijn: Peter Buwalda met Bonita Avenue, Gauke Andriesse met De handen van Kalman Teller, Jacob Vis met De imker en Lupko Ellen met Herenboer. Zij zijn overgebleven van de longlist, die 111 kandidaten telde. Kisling en Verhuyck zijn het enige schrijversduo op de shortlist.

Het Leugenverhaal

In 2007 wonnen de twee Zeeuwse schrijvers de Zeeuwse Boekenprijs met de thriller 'Het leugenverhaal'. De Gouden Strop wordt uitgereikt op 31 mei, tijdens The Power of Plots, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek.
Beide schrijvers waren dinsdag zelf in Den Haag toen de genomineerden bekend werden gemaakt, tijdens de persbijeenkomst over de Maand van het Spannende Boek. Verslaggever Lianne Kooiman sprak met hen, na hun terugkeer in Graauw.
De drie romans van het duo hebben allemaal een historisch feit als rode draad. Toch schrijven ze naar eigen zeggen geen historische romans. Luister naar het verhaal achter de boeken, waaronder het genomineerde ´De duim van Alva´.