Big Bazar sluit twintig winkels in Nederland, gevolgen Zeeuwse winkels nog niet bekend

Winkelketen Big Bazar sluit twintig filialen in Nederland, heeft directeur Heerke Kooistra laten weten aan ANP. Ook wil de keten huurverlagingen krijgen. Vorige week heeft de verhuurder van het winkelpand in Goes faillissement aangevraagd voor de keten nadat Big Bazar ruim 20.000 euro achterliep met huurbetalingen.
Een vestiging van Big Bazar in Alphen aan de Rijn
Een vestiging van Big Bazar in Alphen aan de Rijn © ANP
Of de sluiting ook voor de Zeeuwse winkels geldt, is nog niet bekend. Big Bazar heeft ruim 120 vestigingen, waarvan drie in Zeeland. Behalve in Goes, zijn er filialen in Vlissingen en Terneuzen.

Huurachterstanden

Kooistra denkt dat de faillissementsaanvraag 'geen kans van slagen' heeft en dat de aanvraag van de Goese huurbaas een drukmiddel is om hem tot betaling te dwingen en is daarvan niet onder de indruk: "Het maakt ook iets moois los. Er zijn opeens verhuurders en leveranciers die met je mee gaan denken."
De winkel aan de Gasthuisstraat in Goes is niet de enige Big Bazar met huurachterstand, op meerdere plekken stapten eigenaren al naar de rechter omdat de keten de huurachterstanden bewust liet oplopen.
Op 29 augustus vindt bij de rechtbank in Amsterdam de zitting plaats rond de faillissementsaanvraag.