Album 'Oh Mijn Ziel' van broeder Dieleman is resultaat van een rouwproces

Oh Mijn Ziel is de titel van de zesde plaat van broeder Dieleman uit Middelburg. Hij maakte die samen met Baby Dee, de Amerikaanse muzikante die zich in Zeeland heeft gevestigd. In de verzameling van tien liedjes smelten allerlei thema's samen: de natuur, de liefde voor het Zeeuws dialect en de folklore, gevoelens van overgave, berusting en rouw.
Het album Oh Mijn Ziel - de titel is gebaseerd op Psalm 42 - is opgenomen in de studio van Theaterproductiehuis Zeeland. Naast Baby Dee leverden Pim van de Werken, Peter Slager en Luuk de Bakker belangrijke muzikale bijdragen. Hoewel Tonnie Dieleman heel wat uit handen geeft, blijft hij trouw aan de onderwerpen die we van hem gewend zijn. In de liedjes haalt hij jeugdherinneringen op, bezingt hij de natuur en brengt hij een eerbetoon aan de Zeeuws-Vlaamse dialectschrijver Leo Bootsgezel (1878-1962).

Super heftig

De laatste track van het album is een instrumentale versie van Psalm 42. "Hoe alles waar ik ooit in geloofd heb, inclusief het landschap, drastisch is veranderd in mijn korte leventje. Daar komt een rouwproces bij kijken dat super heftig is. Heel veel wat ik doe is daar een reactie op", zegt Broeder Dieleman.
Broeder Dieleman treedt tweemaal op tijdens het Zeeland Nazomerfestival, op 26 en 27 augustus in Theaterproductiehuis Zeeland. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht. Woensdag 23 augustus vertelt broeder Dieleman méér over zijn nieuwe album bij Omroep Zeeland in radioprogramma De Zeeuwse Kamer, tussen 12.30 en 13.00 uur.