Terneuzense supermarkt moet bovenburen duizenden euro's betalen vanwege lawaai

Een gezin uit Terneuzen krijgt duizenden euro's schadevergoeding van supermarkt Aldi in Terneuzen. Dat heeft een rechtbank bepaald nadat de bewoners een aanklacht tegen de supermarkt indienden omdat zij geluidsoverlast ervoeren. De supermarkt heeft van de rechter daarnaast ook nog een stevige dwangsom opgelegd gekregen.
Terneuzense supermarkt moet bovenburen duizenden euro's betalen vanwege lawaai
Terneuzense supermarkt moet bovenburen duizenden euro's betalen vanwege lawaai © ANP
Het gezin woont sinds de zomer van 2015 boven de supermarkt aan de Kokkeldreef. Sinds de gezinsloden er wonen, hebben ze al last van het geluid bij de supermarkt. Een bewoner klaagt over uit de supermarkt afkomstige loop-en rolgeluiden, stootgeluiden tegen wand, vloer en plafond, geluid van de papierpers en de koelinstallatie. Uit een rapport van een deskundige blijkt dat de supermarkt stelselmatig de decibelnormen overschrijdt.

Slecht slapen, stress en hoofdpijn

Het gezin sliep door de geluidsoverlast slecht, had last van stress en hoofdpijn. Daarom eist het gezin een bedrag van 682,50 euro per maand sinds de dag dat zij er wonen. Daarnaast wilden de bewoners ook nog 15.000 euro immateriële schadevergoeding.
De rechtbank heeft de aanklagers grotendeels gelijk gegeven. De Aldi moet de bovenburen 30.000 euro betalen, waarvan de helft een schadevergoeding is. De supermarkt moet ook 1.500 euro per dag betalen als de geluidsnormen de komende tijd nog steeds worden overschreden.