Boterham met honing bezorgt Harmes eerste zege sinds maart

De tweede editie van de Vestingrun in Hulst is een prooi geworden voor Erwin Harmes. De atleet uit Middelburg nam al snel afstand van de concurrentie en zijn zege kwam nooit in gevaar. Ook bij de vrouwen was er Middelburgs succes: Ada Geuze prolongeerde haar titel.
Bekijk hier de samenvatting van de tweede editie van de Vestingrun in Hulst
Harmes nam al vroeg de leiding in Hulst. De Middelburger bouwde zijn voorsprong gestaag uit en had na de tweede ronde een marge van 45 seconden op Michael Steenssens uit België. Harmes liep onbedreigd naar de overwinning en had aan de meet uiteindelijk een minuut voorsprong. Bart Mangnus wist in zijn eigen woonplaats in de slotfase Steenssens nog in te halen en liep naar de tweede plaats. Volgens Harmes werd de overwinning bereikt dankzij zijn voeding. "Een boterham met honing heeft gezorgd voor mijn eerste overwinning sinds maart."

Uitslag mannen

15 km
1. Erwin Harmes Middelburg 53.17'
2. Bart Mangnus Hulst 54.21'
3. Michael Steenssens België 54.36'
"Ik begin het eindelijk leren" zegt Erwin Harmes, die in Hulst dit keer niet te hard van start ging
Bij de vrouwen was titelverdedigster Geuze veruit de sterkste atlete. Van enige spanning was geen sprake. Geuze pakte al in de eerste ronde de leiding en legde daarmee de basis voor haar tweede zege op de Vestingwallen. De Middelburgse is in voorbereiding op de Marathon van Lissabon waar ze graag een persoonlijk record wil lopen. Keshia Tibbe uit Koewacht kwam een kwartier later binnen als tweede vrouw. Esther van Sluijs-Kole uit Kloetinge maakte het podium bij de dames compleet.

Uitslag vrouwen

15 km
1. Ada Geuze Middelburg 1:02.21'
2. Keshia Tibbe Koewacht 1:17.16'
3. Esther van Sluijs-Kole Kloetinge 1:18.42'