Emma Heesters zong Wilhelmus voor Max Verstappen op Zandvoort en geniet nog na: 'Het was een eer'

"Wilhelmus van Nassouwe ben ik van Duitsen bloed." Terwijl de Nederlandse vlag werd gehesen na afloop van de Formule 1 van Grand Prix van Zandvoort, stond Emma Heesters voor winnaar Max Verstappen en zong voor hem het volkslied. Ze kijkt met veel voldoening terug op dat optreden.
Emma Heesters zingt het volkslied in Zandvoort Formule 1 Zandvoort Max Verstappen
Emma Heesters zingt het volkslied in Zandvoort Formule 1 © ANP
Van De Vrienden van Amstel Live tot het Bevrijdingsfestival. De zangeres uit 's-Gravenpolder trad afgelopen maanden op voor volle zalen en velden. Afgelopen zondag was dat iets anders: ze keek niet naar een mensenmassa, maar had wel een miljoenenpubliek.
Natuurlijk zongen de Nederlandse toeschouwers op de tribunes luidkeels mee. Maar er waren meer kijkers en luisteraars: de Grand Prixs van de Formule 1 worden uitgezonden in landen over de hele wereld.

Optreden voor koning en koningin

"Het was een eer om het nationale volkslied te zingen tijdens de Grand Prix", blikt ze terug. "Wat was het een feestje om te mogen doen", zegt ze bij een video op Instagram. Het optreden was extra bijzonder omdat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia en Alexia ook bij de huldiging waren en aandachtig naar haar versie van het volkslied luisterden.
Emma Heesters naast de leden van het Koninklijk Huis Zandvoort Formule 1 Max Verstappen
Emma Heesters naast de leden van het Koninklijk Huis © ANP
Normaal gesproken wordt er bij de huldiging een bandje ingestart, maar nu werd Heesters gevraagd om beschikbaar te zijn voor het geval Max Verstappen zou winnen. Die kans was redelijk groot: de Nederlandse coureur boekte in Zandvoort zijn negende overwinning op rij, een evenaring van het tien jaar oude record van Sebastian Vettel.
Bekijk de beelden van het optreden van Emma Heesters.