Tim van den Broeke wint Kustloop én vestigt nieuw parcoursrecord

Tim van den Broeke heeft de Kustloop in Vrouwenpolder op zijn naam geschreven. De atleet uit Vlissingen was tijdens de halve marathon over de Walcherse stranden en bossen een ruime minuut sneller dan Danny Huibregste uit Westkapelle. Bij de vrouwen ging de winst naar Ada Geuze uit Middelburg.
Tim van den Broeke wint Kustloop en pakt parcoursrecord
De Kustloop is traditiegetrouw een belangrijk meetmoment in aanloop naar de Kustmarathon, die over iets meer dan een maand op de agenda staat. Het parcours leent zich daar uitstekend voor, met onder meer negen kilometer strand van Oostkapelle richting Vrouwenpolder.
Op het moment dat de mannelijke lopers vanmiddag op het strand aankwamen waren er vier leiders: Kustmarathon-winnaar Huibregste, Van den Broeke, Kidane en Carsten Kok uit Puttershoek was de enige niet-Zeeuw.
tim-van-den-broeke-kustloop-2023
Tim van den Broeke solo richting de finish van de Kustloop © Omroep Zeeland
Bij het afgaan van het strand had Van den Broeke een gaatje geslagen op Huibregste en Kidane. De Vlissinger, die onlangs zijn rentree maakte na lang blessureleed, liet zien helemaal terug te zijn. Solo ging hij naar de finish in Vrouwenpolder, waar hij als eerste binnenkwam in 01:10.56'. Met die tijd vestigt Van den Broeke een nieuw parcoursrecord. Dat stond sinds 2018 op naam van Tim Pleijte, ook uit Vlissingen (01:12.26').

Mannen

1. Tim van den Broeke Vlissingen 1:10.56'
2. Danny Huibregste Westkapelle 1:12.13'
3. Okbazgi Kidane Poortvliet 1:12.47'

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar de Ada Geuze. De Middelburgse streed lang met Loura Kleinepier om de overwinning, maar haar stadgenoot was uiteindelijk twaalf seconden langzamer en werd tweede. Femke Vossepoel uit Utrecht werd derde.

Vrouwen

1. Ada Geuze Middelburg 1:26.55'
2. Loura Kleinepier Middelburg 1:27.07'
3. Femke Vossepoel Utrecht 1:29..50'
Tim van den Broeke was tot twee jaar geleden specialist op de korte afstanden. De Vlissinger heeft bijvoorbeeld nog altijd het Zeeuws record op de 1500 meter in handen. Bij de Kustmarathon wil hij gaan of die afstand bij hem past.
Ada Geuze traint niet voor de Kustmarathon. Zij heeft haar pijlen gericht op de marathon van Lissabon, die in hetzelfde weekend wordt gelopen. Daarom was ook deze Kustloop een goeie training voor de Middelburgse.
Tim van den Broeke Ada Geuze geven reactie