Kloetinge laat kans op kans liggen en moet genoegen nemen met punt

Kloetinge is na drie wedstrijden in de Derde Divisie nog zonder overwinning. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje creëerde in het duel met koploper Gemert de ene na de andere goede mogelijkheid, maar wist slechts één keer doel te treffen. Met tien man - Zenya Deurloo van Kloetinge kreeg een rode kaart- werd het 1-1.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-Gemert
Volwassener worden, dat is wat trainer Van Poelje al een aantal keer gebruikte om de eerste weken in de Derde Divisie te duiden. De eerste helft kan hij als perfect lesmateriaal gebruiken. Na iets meer dan een minuut spelen liet linksachter Ellas Meijer zich makkelijk aan de kant zetten door Gemert-aanvaller Eon Herman, die zijn voorzet binnengekopt zag worden door Ralf Kemper. De spits werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd door het centrale duo Bliek-Plank.

Kansen Kloetinge

Daarna volgde eenrichtingsverkeer naar het doel van Gemert, maar grote kansen waren niet besteed aan Ruben de Jager (kopbal van dichtbij naast) en Zenya Deurloo (kopbal van dichtbij van de lijn gehaald), waardoor Kloetinge met een achterstand naar de kleedkamer moest.
Ruben de Jager Kloetinge voetbal
Ruben de Jager baalt na een gemiste kans © Orange Pictures
Na de onderbreking ontbrandde de wedstrijd. Deurloo miste een open kans van randje zestien. Even later schoot Yasin Ouja wel raak. Geheel vrijstaand bij de tweede paal zag hij zijn inzet nog bijna van de lijn worden gehaald, maar op aangeven van de assistent-scheidsrechter bepaalde arbiter Kuijntjes dat de bal volledig de doellijn had gepasseerd.

Rode kaart

Twintig minuten voor tijd kreeg Deurloo zijn tweede gele kaart en daardoor moet hij met rood vertrekken. Na de rode kaart kregen de bezoekers de beste kansen om de overwinning mee terug te nemen naar Noord-Brabant, maar Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart redde een punt voor zijn ploeg door twee geweldige reddingen in de slotfase. In de allerlaatste seconde kreeg Mitchell Baptist nog een kans, maar zijn inzet was te slap en eindigde in de handen van Gemert-doelman Stefan Tielemans.
'Klote resultaat, maar wel een goede pot voetbal gezien'

Scoreverloop

0-1 Ralf Kemper (2)
1-1 Yasin Ouja (66)

Bijzonderheden:

Zenya Deurloo (Kloetinge) krijgt rode kaart in de 71e minuut (twee keer geel)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (Jeroen de Jonge/75, Jeffrey Theunisse/79), Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Yasin Ouja (Dook van den Berg/75), Ruben de Jager, Zenya Deurloo, Kyle Doesburg (Mitchell Baptist/85)