Man rijdt band lek, ontsteekt in woede en doet dan dit met zijn eigen auto

Je rijdt je band lek tegen een stoeprand, wat doe je dan? Juist ja, je springt op de motorkap en deukt die even lekker in. Vervolgens sla je ook nog terloops je eigen achterruit aan diggelen. Dat is tenminste wat een 20-jarige Middelburger vannacht deed. Dat de politie vervolgens - gewaarschuwd door omwonenden - op die actie afkwam, was niet zo verwonderlijk.
Arrestatie anp-477594987
De politie hield een Middelburger aan die onder invloed zijn eigen auto vernielde © ANP
De politie kreeg vannacht rond 02.50 uur een melding dat op de parkeerplaats aan de Kruitmolenlaan in Middelburg een man een auto aan het toetakelen was. Daar aangekomen zagen agenten twee mannen bij een auto staan waarvan de achterruit verbrijzeld was.
De motorkap was compleet gedeukt, er stonden meerdere schoensporen op. Ook was de linker voorband lek en de velg gedeukt. Een van de mannen, een 20-jarige Middelburger, liet weten dat hij de eigenaar van de gehavende wagen was en dat hij uit kwaadheid vanwege die kapotte band zelf de vernielingen had gepleegd. De schade aan band en velg was ontstaan doordat hij tegen een stoep was gereden.

Cilinder lachgas in kofferbak

Helaas voor de Middelburger zagen de agenten in het voertuig meerdere ballonnen liggen. En in de kofferbak bleek een cilinder met lachgas te liggen. Verder was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Als klap op de vuurpijl bleek uit een speekseltest dat de man ook nog onder invloed was van cannabis.
De autovernieler kreeg een paar handboeien om en werd afgevoerd naar het bureau waar een arts bloed heeft afgenomen om de mate van drugsgebruik vast te stellen.