Slordig Kloetinge krijgt deksel op de neus in blessuretijd

Kloetinge heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij OSS'20 verloor het door een goal in blessuretijd met 1-0. Hicham Haouat scoorde namens de Ossenaren, die luttele minuten voor de treffer met tien man kwamen te staan door een rode kaart.
Samenvatting OSS'20-Kloetinge
Doelman Mitchell Braafhart ontbrak bij Kloetinge wegens privéverplichtingen, zijn plek werd ingenomen door de achttienjarige Milan Zabicki. Zenya Deurloo was geschorst door zijn rode kaart van vorige week, daardoor keerde Mitchell Baptist terug in de basis bij de ploeg van Jurriaan van Poelje.

Moeizaam op gang

In een zengend heet Oss kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Grote kansen waren er niet en het spel speelde zich vooral af rond de middenlijn. Pas na de eerste drinkpauze was er sprake van echt gevaar. Arthur Gatsjatrian van OSS'20 schoot uit de draai op doel, maar Zabicki kon redden. Ook de rebound werd onschadelijk gemaakt.
Kloetinge was in grote delen van de eerste helft de betere ploeg, maar was slordig rond het vijandelijke strafschopgebied. Buiten een afstandsschot van Valentijn van Keulen kwam het gevaarlijkste moment van de Bevelanders vlak voor rust; Julius Bliek kopte op doel uit een hoekschop, doelman Froeling van OSS'20 kon de bal net op de lijn keren.
Ruben de Jager Kloetinge voetbal
Ruben de Jager baalt na een gemiste kans (archief) © Orange Pictures
De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer en was in het eerste kwartier na rust de gevaarlijkste ploeg. Zabicki hield zijn ploeg op de been met twee reddingen in tien seconden; eerst tikte hij een gevaarlijk draaiende vrije trap weg, even later stopte hij een volley. Gaandeweg de tweede helft werd Kloetinge weer sterker, maar het maakte nooit aanspraak op een treffer. Meerdere kansrijke aanvallen strandden door onzuivere passes en weer werd de oplossing van afstand gezocht. Reguillo Vandepitte loste een vlammend afstandsschot dat door Froeling net werd weggebokst.
In de 87e minuut gloorde er hoop voor Kloetinge. Verdediger Noah Marsman van OSS'20 had al geel op zak en pakte de opstomende Kyle Doesburg vast. Die liet zich naar de grond gaan en dat leverde Marsman zijn tweede kaart op, waardoor Kloetinge de absolute slotfase in ging met een overtal.

Deksel op de neus

Toch gingen de Brabanders er met de zege vandoor. Terwijl Kloetinge een slotoffensief opzette werd uit een counter Hicham Haouat gevonden. De aanvaller van OSS'20 maakte oog in oog met Zabicki geen fout en bepaalde de eindstand op 1-0.
Door de nederlaag staat Kloetinge voorlaatste in de Derde Divisie B.
'Het was een 0-0 wedstrijd en door één weggeschoten bal trekken zij hem over de streep'

Scoreverloop

1-0 Hicham Haouat (90)

Bijzonderheden

Noah Marsman (OSS'20) krijgt in de 87e minuut zijn tweede gele kaart voor vasthouden.

Opstelling Kloetinge

Milan Zabicki, Jop Dekker (Jeffrey Theunisse/90), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer, Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Yasin Ouja (Daan Schouw/60), Ruben de Jager, Mitchell Baptist (Dook van den Berg/46), Kyle Doesburg