Middelburger racet met 116 km/u door bebouwde kom

De politie heeft gisteren en vandaag de rijbewijzen ingenomen van verschillende weggebruikers die het met de verkeersregels niet zo nauw namen. De één racete door de bebouwde kom, 65 kilometer per uur harder dan toegestaan, de ander verkeerde flink onder invloed en had negen keer te veel alcohol genuttigd.
Politie
De politie hield twee bestuurders aan die het met de verkeersregels niet zo nauw namen © ANP
Op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen betrapte de politie rond 20.15 uur een inwoner van Middelburg toen die 116 kilometer per uur reed, terwijl ter plekke een limiet van 50 kilometer per uur geldt.

Negen keer de toegestane hoeveelheid

Eerder op de dag namen de agenten in de omgeving het rijbewijs in van iemand die onder invloed van alcohol bleek te hebben gereden. Volgens de politie werd het maximaal toegestane alcoholpromillage bijna vijf keer overschreden.
En ook vanochtend werd een dronken rijder aangehouden, dit keer een 21-jarige Vlissingse. Ze werd rond 06.00 uur op de Vredehoflaan in haar woonplaats door agenten gecontroleerd. Na de blaastest werd ze meegenomen naar het bureau voor een uitgebreidere ademanalyse. Daar bleek ze voor een beginnend bestuurder 9,4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Haar rijbewijs kon ze meteen inleveren.

Nog meer hardrijders

Ook Terneuzense wijkagenten betrapten tijdens hun surveillancedienst twee hardrijders die de maximumsnelheid behoorlijk overschreden. Op de Tractaatweg reed een automobilist 40 kilometer per uur te hard en op de Rooseveltlaan hielden de agenten een bestuurder aan die 36 kilometer per uur te hard reed. Tegen beide hardrijders is proces-verbaal opgemaakt.