ME voert charge uit bij illegaal feest in natuurgebied Sint-Maartensdijk

De Mobiele Eenheid heeft vannacht rond 02.00 uur in een natuurgebied aan de Gemaalweg bij Sint-Maartensdijk een charge uitgevoerd om een einde te maken aan een illegaal feest. Twee mensen zijn aangehouden.
De ME voerde een charge uit toen enkele bezoekers stenen uit de grond probeerden te halen
De ME voerde een charge uit toen enkele bezoekers stenen uit de grond probeerden te halen © ANP
Afgelopen nacht kwamen meerdere geluidsoverlastmeldingen binnen van een party die gaande zou zijn aan de Gemaalweg. Agenten die poolshoogte gingen nemen, zagen dat er inderdaad een feest met luide muziek aan de gang was. Ook hadden de aanwezigen een groot vreugdevuur gemaakt.

Alcohol en drugs

Op het feest waren zo'n zestig bezoekers aanwezig, waarvan een flink deel volgens de politie onder invloed leek van alcohol of drugs. Toen de agenten aangaven dat het feest moest stoppen, liet een van de partygangers, die optrad als woordvoerder, weten geenszins van plan te zijn het feest te stoppen.
De politie ging daarop in overleg met burgemeester Marleen Sijbers van Tholen. Besloten werd om op te treden. Met de Mobiele Eenheid en enkele hondengeleiders werd een linie gevormd, waarna de feestvierders achter de geluidsinstallatie gedreven werden. Agenten namen de installatie vervolgens in beslag. De brandweer doofde het kampvuur.

Stenen uit de grond

Toen enkele opstandige feestgangers probeerden stenen uit de grond te halen, voerde de ME een korte charge uit. Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom werd daarbij aangehouden vanwege belediging en het verstoren van de openbare orde. Een andere man werd in de kraag gevat omdat hij met zijn auto voor een ME-bus ging rijden toen de politie wilde vertrekken. Uit een speekseltest bleek dat de man amfetamine had gebruikt. Op het bureau heeft een arts twee buisjes bloed afgenomen om de mate van drugsgebruik vast te stellen.