GOES heeft geen kind aan Best Vooruit en wint ruim

GOES heeft de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te pakken. Op het eigen sportpark Het Schenge werd Best Vooruit met 5-1 verslagen. Claude de Smit maakte twee van de vijf doelpunten, Wout den Engelsman, Sjoerd Verhulst en Daniel Wissel scoorden de andere treffers.
Samenvatting GOES-Best Vooruit
GOES overklaste Best Vooruit in de eerste helft op alle fronten. Een eerste kans van Timo Lijbers ging nog ruim over, na tien minuten was het wel raak. Erwin Franse bediende Claude de Smit op maat en diezelfde De Smit maakte er vijf minuten later 2-0 van. Nog binnen het halfuur stond het 3-0. Wout den Engelsman rondde uit een corner succesvol af.

Zelfde spelbeeld

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien als de eerste helft. GOES domineerde en ging verder met doelpunten maken. Franse was na een goede individuele actie niet zelfzuchtig en stelde Sjoerd Verhulst in staat de 4-0 te maken. Kort daarna werd het 5-0 door Daniel Wissel, die de bal van buiten het strafschopgebied mooi binnenkrulde.
De wedstrijd was daarmee al lang en breed beslist, en de tegentreffer van Tim Fiolet na 68 minuten was niet meer dan een eretreffer. Even leek het nog 6-1 te worden, maar het doelpunt van Steven Smulder werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee eindigde ook de vierde competitiewedstrijd van GOES met minimaal zes doelpunten. De Bevelandse ploeg won er drie en kan weer naar boven kijken op de ranglijst.
'Het hadden er vandaag wel tien kunnen zijn'

GOES - Best Vooruit 5-1

1-0 Claude de Smit (13)
2-0 Claude de Smit (20)
3-0 Wout den Engelsman (29)
4-0 Sjoerd Verhulst (55)
5-0 Daniel Wissel (59)
5-1 Tim Fiolet (68)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Stefan de Bert (Dany van Dijk/66), Wout den Engelsman, Eys Murre, Renzo Roemeratoe (Wiebe Provoost/60), Steven Smulder, Sjoerd Verhulst (Rowan Traas/60), Timo Lijbers, Daniel Wissel, Claude de Smit (Jeremie Noa/66), Erwin Franse