Brand in woonkamer in Breskens, mogelijk veroorzaakt door accu

In de huiskamer van een woning aan de Philips van Kleefstraat in Breskens heeft woensdagnacht brand gewoed. Die ontstond mogelijk door een accu.
woningbrand Breskens
De brandweer ontving om 01.00 uur de melding © Brandweer Breskens
Om 01.00 uur kwam de melding van de woningbrand binnen. Ter plaatse trof de brandweer een vuurhaard aan in de woonkamer. Deze vuurhaard werd mogelijk veroorzaakt door een accu. De brandweer bracht de accu naar buiten en heeft het apparaat ondergedompeld.
Rook van een brandende accu kan erg giftig zijn. Bewoners van het huis werden dan ook nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Gebeurt vaker

In Rotterdam zijn er in anderhalve week tijd vier branden ontstaan door een accu. "Ik wil iedereen daarom oproepen: let hierop", benadrukt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij RTV Rijnmond. "Zet een elektrische fiets niet zomaar in de woning en voer zelf geen reparaties uit."
Ook in Zeeland gebeurt het regelmatig dat er een accu in de fik vliegt. Dat gebeurt niet alleen thuis. Vorig jaar woedde er een brand in een vuilniswagen doordat iemand een accu van een elektrische fiets bij het restafval had gegooid.