Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 16 september

Er viel weer genoeg te beleven deze zaterdag op de Zeeuwse voetbalvelden. In het toernooi om de districtsbeker schoten FC Dauwendaele en Arendskerke met scherp. Beide ploegen wonnen met dubbele cijfers. Ook bij MZC'11 tegen Arnemuiden vielen tien treffers, maar dan netjes over beide ploegen verdeeld. En in de Vierde Divisie maakte GOES er vijf tegen Best Vooruit. Dit zijn de uitslagen in het amateurvoetbal van zaterdag 16 september.
Voetbal uitslagen 16 september
Uitslagen amateurvoetbal 16 september © Kees Bin

Derde Divisie B

Hoek kwam in Limburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Meerssen. Een discutabele buitenspelsituatie leverde de 1-0 voor de thuisploeg op, die door Steve Schalkwijk vanaf elf meter ongedaan werd gemaakt. Jahrdell Constansia had vlak voor tijd de overwinning voor Hoek op zijn schoen, maar het bleef bij 1-1.
Kloetinge won wel, en dat was voor het eerst dit seizoen. Een kwartier voor tijd maakte Reguillo Vandepitte de 1-0 en in spannende slotfase hield de ploeg van Jurriaan van Poelje stand. Ruben de Jager maakte diep in blessuretijd aan alle spanning een eind: 2-0.

Vierde Divisie C

GOES had geen kind aan Best Vooruit. In de eerste helft liep de ploeg van Dennis de Nooijer over de Brabanders heen. Via twee keer Claude de Smit en een goal van Wout den Engelsman stond het halverwege al 3-0. In de tweede helft ging GOES verder met doelpunten maken. Sjoerd Verhulst maakte er 4-0 van, Erwin Franse 5-0 en de tegentreffer van Best Vooruit was alleen nog voor de eer: 5-1. Door de overwinning stijgt GOES naar de tweede plaats, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de andere ploegen bovenin.

Districtsbeker groep 1

MZC'11 en Arnemuiden maakten er een doelpuntenfestijn van. Halverwege was de stand 3-1 voor de thuisploeg, vlak voor tijd leek Arnemuiden er met een 4-5 overwinning vandoor te gaan maar MZC'11 maakte alsnog gelijk. Ramon Janson maakte er drie voor MZC'11, voor Arnemuiden scoorde Huib van Hecke twee keer.
De stadsderby tussen Terneuzen en Terneuzense Boys leverde geen winnaar op, maar de Boys stapten toch als winnaars van het veld. De 1-1 eindstand betekende dat de zaterdagclub op doelsaldo tweede wordt en zo verder bekert.
Yerseke won bij Walcheren en is groepswinnaar met negen punten uit drie wedstrijden. SVOD'22 won bij Cluzona en is door de nederlaag van Serooskerke bij Roosendaal tweede in de groep en dus door naar de volgende ronde.
Voetbal MZC'11 Arnemuiden
Beeld uit de wedstrijd MZC'11 - Arnemuiden © Kees Bin

Groep 1

Poule 1
Walcheren - Yerseke 2-3
Terneuzen - Terneuzense Boys 1-1
Poule 2
Cluzona - SVOD'22 1-4
Roosendaal - Serooskerke 5-0
Poule 3
MZC'11 - Arnemuiden 5-5
Poule 4
MOC'17 - RBC 2-5
Beek Vooruit - WHS 1-2

Districtsbeker groep 2

Arendskerke liet er tegen Sluis geen gras over groeien. Door een 11-2 monsterzege plaatste de ploeg van Gerrit Petersen zich voor de tweede ronde. Bij rust was het al 8-1. Sam Capello en Michel Harinck tekenden allebei voor een hattrick.
RCS is ook door naar de tweede ronde. Buurman VC Vlissingen werd in Oost-Souburg met 4-0 verslagen. Thomas de Rijke maakte drie van de vier doelpunten voor RCS.
FC Dauwendaele walste over Cadzand heen. Na een 0-4 ruststand werd het 1-10. Mart de Kroo maakte er drie. Door de zege is Dauwendaele door naar de tweede ronde. Andere Zeeuwse ploegen die zich plaatsten voor de knock-outfase zijn Patrijzen, Spui, FC Axel, Bruse Boys, Zeelandia Middelburg, VCK, De Noormannen, Wolfaartsdijk en SSV'65.

Groep 2

Poule 1
Cadzand - FC Dauwendaele 1-10
Oostburg - Lewedorpse Boys 2-3
Poule 2
Schoondijke - Patrijzen 0-3
Poule 3
Spui - HBC'22 9-0
Poule 4
's-Heer Arendskerke - Sluis 11-2
IJzendijke - MZVC 6-0
Poule 5
RCS - VC Vlissingen 4-0
Poule 6
FC Axel - Zaamslag 5-1
DwO'15 - Kapelle 0-5
Poule 7
Veere - Bruse Boys 3-4
GPC Vlissingen - SKNWK 3-1
Poule 8
Zeelandia Middelburg - Jong Ambon 1-0
Brouwershaven - Duiveland 2-3
Poule 9
Nieuwland - ZSC'62 3-0
FC De Westhoek'20 - VCK 0-6
Poule 10
De Meeuwen - De Noormannen 1-2
Colijnsplaatse Boys - WIK'57 1-3
Poule 11
HKW'21 - Waarde 2-1 *gestaakt, blessure scheidsrechter
Wolfaartsdijk - Apollo'69 3-2
Poule 12
Bevelanders - SSV'65 2-5
Wemeldinge - Kruiningen 1-0
Poule 13
Rillandia - Steenbergen 2-2
Krabbendijke - Vrederust 5-3
Poule 14
SC Stavenisse - NOAD'67 0-4 *gestaakt in 65e minuut
Halsteren - Prinsenland 2-3
Poule 15
SPS - Alliance 3-0
Smerdiek - VVC'68 0-4
Poule 16
Klundert - SC Welberg 11-0
Kogelvangers - Tholense Boys 1-2

KNVB Beker vrouwen, groep 1

De dames van IJzendijke hadden weinig in te brengen tegen Eindhoven en verloren met grote cijfers. De groepswinst ging zo aan IJzendijke voorbij, mogelijk plaatst de ploeg zich nog als beste nummer twee voor de volgende ronde.

Groep 1

Poule G
FC Eindhoven - IJzendijke 8-0
FC Axel-Kloetinge
Beeld uit de wedstrijd tussen FC Axel en Kloetinge bij de vrouwen © Co van Meurs

Districtsbeker vrouwen, groep 2

De twee groen-witte clubs, Kloetinge en Zeelandia Middelburg winnen hun uitwedstrijd. Kloetinge was al zeker van de groepswinst.

Groep 2

Poule 1
FC Axel - Kloetinge 0-4
MZC'11 - Zeelandia Middelburg 2-5

Nieuwe opzet uitslagenbericht

Dit jaar verandert er veel voor het amateurvoetbal door de introductie van het weekendvoetbal. Voor de Zeeuwse clubs betekent het dat in de Derde en Vierde Divisies en de 1e klasse speeldagen over het hele weekend worden uitgesmeerd. Voor de werkwijze van ons uitslagenbericht heeft dat deze gevolgen:
  • Het uitslagenbericht komt op zaterdag zoals je van ons gewend bent voor het eerst online.
  • Uitslagen van de zaterdagavondwedstrijden worden later die avond toegevoegd.
  • Op zondag volgt een apart uitslagenbericht voor de zondagklassen. Daarin worden ook de weekendklassen opnieuw meegenomen.