Een ochtend vol verkeershinder: file op A58 in beide richtingen, tunnel dicht en geen treinen

Zeeuwen die vanmorgen de weg opgaan moeten rekening houden met een langere reistijd. Zo stond er vanochtend op de A58 richting Vlissingen een file van 4 kilometer. Dat had te maken met werkzaamheden aan de spoorwegovergang in Vlissingen. Ook was de Oostbuis van de Westerscheldetunnel vanochtend tijdelijk afgesloten én rijden er geen treinen tussen Vlissingen en Roosendaal.
Een ochtend vol verkeershinder: file op A58 in beide richtingen, tunnel dicht en geen treinen
David stond vanmorgen in de file op de A58. "Wat ik zie is heel veel appende mensen op dit moment. Ik denk om aan hun werkgever te laten weten dat ze later zijn. Ook zie ik veel scholieren, die misschien op de HZ moeten zijn maar te laat zijn voor hun les."
Rond 10.30 uur ontstond er ook een file van zo'n drie kilometer op de A58 richting Bergen op Zoom bij de afrit Kruiningen. Volgens verkeersapp Flitsmeister ontstond de file door kapotte vrachtwagens die stil kwamen te staan. Die file is inmiddels weg,

Westerscheldetunnel

Naast de file op de A58 was er vanmorgen bij de tunnel ook een verkeersstremming vanwege een pechgeval in de Oostbuis. De Westerscheldetunnel ging rond 08.00 uur weer open voor verkeer. De weg richting Borssele was tijdelijk afgesloten vanwege een pechgeval.

Geen treinen

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen tussen Vlissingen en Roosendaal. Er rijden bussen, maar de NS verwacht grote drukte en raadt aan om ruim op tijd van huis weg te gaan.
"Ga zo mogelijk eerder op reis en mijd de spitsuren", schrijft NS op de website. Er wordt namelijk verwacht dat je zo'n 45 minuten langer onderweg bent."