Cabaretier ergert en vermaakt zich in door NS ingezette bus: "Geparkeerd op een kruispunt liep chauffeur bellend de bus uit"

Er was flink wat chaos op de weg vandaag in Zeeland en het feit dat er dit weekend geen treinen rijden in onze provincie speelde daar in mee. De NS zet bussen in om reizigers te vervoeren. Cabaretier Johan Goossens was bij Film by the Sea in Vlissingen geweest en dacht vanmorgen met een zogenaamde snelbus naar Roosendaal te gaan. Maar eenmaal in die bus viel hij van de ene verbazing in de andere.
Johan Goossens
Cabaretier Johan Goossens trof vanmorgen een buschauffeur die de weg in Zeeland niet kende © ANP
Goossens wist dat er geen treinen zouden rijden en vertrok daarom vroeg vanmorgen op zoek naar een snelbus richting Roosendaal. Maar al snel kwam hij erachter dat er alleen stopbussen reden.

Doelloos door de polders

Hij besloot daar maar in te stappen, maar kreeg daar al snel spijt van. "De chauffeur kende de weg niet, dus we slingerden doelloos door de Zeeuwse polders", verzucht de cabaretier. Hij besloot zijn ergernissen te delen met @NS_online op X.
Tweets van Johan Goossens
Tweets van Johan Goossens © Omroep Zeeland
"Het werd daarna nog erger. De chauffeur had geen idee hoe ze moest rijden en ze had niet eens een fatsoenlijke houder voor de navigatie. Die kon ze alleen naast zich leggen en omdat ze er steeds op moest kijken kregen we nog bijna een ongeluk.

Kinderwagen op zebrapad

Gelukkig gebeurde dat net niet. Een vrouw die met een kinderwagen over het zebrapad liep kon nog net op tijd worden gewaarschuwd en werd net niet aangereden.
Cabaretier Johan Goossens over het vervangend vervoer vandaag in Zeeland
In Krabbendijke viel Goossens in de volgende verbazing. "KUNNEN JULLIE EEN CHAUFFEUR STUREN NAAR KRABBENDIJKE?", schreef hij op X. "We staan hier stil voor een pauze van 45 min. Je herkent ons aan 30 Zeeuwen in een Poolse bus midden op een kruispunt."

Bellend de bus uit

De sfeer in de bus was daarna volgens Goossens meer melig dan dat de ergernissen nog de overhand hadden. "De chauffeur deed haar best, maar kon ook geen Nederlands. Op een gegeven moment liep ze bellend de bus uit. Die dus nog midden op het kruispunt stond. Na haar pauze zijn we weer gaan rijden. Toen voelde het meer alsof ik aan het backpacken was."
De Statenfracties van PvdA-GroenLinks en de Partij voor Zeeland hebben vragen gesteld over het vervangend vervoer dat door de NS is ingezet. De partijen willen onder meer weten of Gedeputeerde Staten signalen van treinreizigers heeft over het vervangend vervoer dat te wensen overlaat en welke maatregelen er zijn genomen sinds juni van dit jaar toen het vervangend vervoer dat de NS inzette volgens de partijen ook te wensen over liet.

De NS liet eerder vandaag weten dat er weinig klachten ontvangen zijn.