Dode muizen en een gestreste papegaai: ravage is groot bij geramde dierenwinkel in Axel

Een pui aan diggelen, overal glas, een immense bende binnen en instortingsgevaar waardoor de winkel voorlopig niet meer open kan. De ravage is groot bij Dier- en Hengelsport Axel, nadat daar vannacht een automobilist de winkel binnenreed. De 41-jarige bestuurder ging er aanvankelijk vandoor, maar kon even later worden aangehouden. Hij had te veel gedronken.
Willy en Denny van den Bos tonen de ravage in hun dierenwinkel
Eigenaar Denny van den Bos staat er een beetje verloren en machteloos bij. Alles wat zijn familie sinds 1960 opbouwde ligt nu in glasscherven op de grond. De dierenwinkel is afgezet met rood-wit lint. Het is namelijk onverantwoord om naar binnen te gaan vanwege instortingsgevaar.
Willy en Denny van den Bos
Eigenaren Willy en Denny van den Bos voor hun vernielde winkel © Omroep Zeeland
Het plafond is inmiddels wel gestut, maar klanten ontvangen zit er voorlopig even niet in. Eerst moet er worden opgeruimd en gerepareerd. "Het duurt nog wel een week voordat alles weer operationeel is."
vernielde dierenwinkel
Overal ligt glas © Omroep Zeeland
Toen Van den Bos vannacht hoorde van het ongeval lag zijn eerste prioriteit bij zijn dieren. In de winkel waren vissen, muizen en papegaai Saartje aanwezig.

Dode muizen

"Gelukkig hebben de meeste dieren het overleefd." Voor twee muizen liep het niet goed af, omdat de bak waarin zij zaten op de grond viel. Zij waren dood. "Hopelijk blijft het daarbij."
Papegaai Saartje
Papegaai Saartje moet even op adem komen © Omroep Zeeland
Veel zorgen van vaste klanten waren er vooral om "de bekende Axelaar", papegaai Saartje. Het dier is de publiekslieveling in de winkel.
Na het ongeluk maakte Willy van den Bos zich direct zorgen om Saartje. De eigenaren mochten vanwege het gevaar eigenlijk niet naar binnen, maar met hulp van de brandweer is de papegaai met pijn en moeite uit de kooi gehaald.
"Saartje was enorm geschrokken", zegt Willy. De papegaai werd angstig en gestrest in haar kooi aangetroffen vannacht.

Op adem komen

Ze komt nu op adem en tot rust bij Willy thuis en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. "Ze is weer rustig, maar het is voor haar een behoorlijke klap geweest. Het had heel veel impact", aldus Willy.
Auto ramt winkelpui
De winkelpui werd vannacht geramd door een auto © HV Zeeland
Voor Denny is het onbegrijpelijk dat mensen met alcohol op achter het stuur kruipen: "Dat mensen zoiets doen, zonder na te denken wat de gevolgschade is." Na de verbazing is het nu tijd voor opruimen en ervoor zorgen dat de winkel zo snel mogelijk weer open kan. Volgens de eigenaren kan dat weken of zelfs maanden duren.