Kustmarathon: wildcards voor oude bekende en rappe debutant

De organisatie van de Kustmarathon heeft twee nieuwe wildcards uitgedeeld. Mohamed Oumaarir en Mourad el Bannouri, allebei afkomstig uit Marokko, verschijnen zaterdag 7 oktober aan de start in Burgh-Haamstede. Voor Oumaarir wordt het zijn vijfde deelname aan de Kustmarathon, El Bannouri komt voor het eerst naar Zeeland.
Mohamed Oumaarir leidt de kopgroep in de Kustmarathon van 2017
Mohamed Oumaarir leidt de kopgroep in de Kustmarathon van 2017 © Kustmarathon Zeeland
De 38-jarige Oumaarir kreeg ook vorig jaar een wildcard van de organisatie, maar toen moest de Marokkaanse atleet verstek laten gaan vanwege problemen met zijn visum. De vier eerdere keren dat Oumaarir wel van de partij was, stond hij iedere keer op het podium. In 2015 en 2018 werd hij tweede, in de tussenliggende jaren derde. Zijn wildcard dankt Oumaarir aan zijn zege in de marathon van Belfast in april van dit jaar.

Persoonlijk record

El Bannouri (43) kreeg een wildcard vanwege zijn tijd bij de marathon van Sevilla, vorig jaar. Toen liep de in Spanje woonachtige Marokkaan een tijd van 2:14.47', wat drie minuten boven zijn persoonlijke record uit 2017 is. In februari van dit jaar liet El Bannouri zich ook in Nederland zien. Bij de 25 km tijdens de Midwinter Marathon in Apeldoorn werd hij derde.
Eerder deelde de organisatie van de Kustmarathon al een wildcard uit aan Ricardo Floris uit Maastricht en Thijs Schrama uit Rotterdam. Het evenement is op 7 oktober toe aan de twintigste editie.