Kloetinge klopt Baronie en heeft eerste driepunter binnen

Na twee gelijke spelen en twee nederlagen heeft Kloetinge eindelijk het zoet van de overwinning geproefd. In een spannende slotfase tegen Baronie hield Kloetinge stand en won de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje door doelpunten van Reguillo Vandepitte en Ruben de Jager met 2-0.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-Baronie: 2-0
Kloetinge was de hele wedstrijd de betere ploeg. Voor rust was de grootste kans voor Ruben de Jager. De aanvaller leek van dichtbij binnen te koppen, maar Baronie-keeper Luuk Brand had een knappe redding in huis. Ook in de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden. Een kopbal van Koen Plank werd net voor de doellijn weggehaald. Net toen de tijd begon te dringen was het wel raak. Vandepitte schoot op aangeven van invaller Mitchell Baptist laag in de hoek binnen.

Hachelijke momenten

Baronie zette in de slotfase alles op alles. Met vier wissels begonnen de Brabanders aan een slotoffensief en dat leverde naast hachelijke momenten voor het doel van Kloetinge ook kansen voor de Bevelandse formatie op. Nadat doelman Mitchell Braafhart zijn ploeg op de been hield en een inzet van Baronie-speler Rob Keuken rakelings naast ging, besliste De Jager diep in blessuretijd de wedstrijd. Daarmee was de eerste overwinning van Kloetinge dit seizoen een feit. De promovendus staat met vijf punten uit vijf wedstrijden dertiende.
'De strijdlust gaf de doorslag in een zwaarbevochten wedstrijd'

Scoreverloop

1-0 Reguillo Vandepitte (73)
2-0 Ruben de Jager (90+5)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (Jeffrey Theunisse/71), Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Zenya Deurloo (Raphael Zerbib/90+4), Yasin Ouja (Mitchell Baptist/71), Kyle Doesburg (Dook van den Berg/58), Ruben de Jager