Waterpoloërs DZK openen met zwaarbevochten zege

De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust zijn het seizoen in de tweede divisie goed gestart. In eigen huis versloeg de Vlissingse ploeg Sassenheim in een spannende wedstrijd met 10-8. Keeper Mees Leijnse en Alex Breel hadden een groot aandeel in de zwaarbevochten zege.
Samenvatting DZK-Sassenheim
DZK sloot de eerste periode nog met een 1-2 achterstand af, maar draaide de wedstrijd daarna naar zich toe. Een sterke tweede periode leverde de Zeeuwse formatie een 5-3 ruststand op. Al vroeg in de derde periode werd het 6-3 en leek DZK uit te lopen naar een ruime overwinning.

Strafworp

Persoonlijke fouten aan Vlissingse kant zorgden ervoor dat de marge van drie bijna werd weggegeven. Sassenheim kwam terug tot 6-5 en dat de gelijkmaker niet viel was te danken aan Leijnse. De keeper stopte een strafworp en voorkwam niet veel later opnieuw een bijna zekere tegentreffer. Breel beloonde vervolgens het goede keeperswerk door de 7-5 te scoren.
In de laatste periode ging het op en neer. Sassenheim maakte drie keer de aansluitingstreffer, en na de 9-8 bleef het lang spannend. Met zijn derde treffer van de dag besliste Breel vlak voor tijd de wedstrijd.