Brievenbussen Middelburg-Zuid doelwit van explosies

In Middelburg zijn afgelopen nacht twee brievenbussen vernield met explosieven, de politie vermoedt met vuurwerk. Rond 02.00 uur schrokken de bewoners van een woning aan de Statenlaan wakker van een harde knal, een klein uur later werd een brievenbus uit een portiek aan het Parelplein geblazen.
onbekende stof brievenbus
De brandweer heeft de woning aan de Statenlaan geventileerd © HV Zeeland
Toen de bewoners van de woning aan de Statenlaan beneden kwamen, zagen ze dat er iets door de brievenbus was gegooid en dat er rook hing in de woning. De brandweer heeft de woning geventileerd en gecontroleerd.

Weggeblazen

Niet veel later kwam er bij de politie de melding binnen dat er aan het Parelplein vuurwerk door een brievenbus was gegooid. De brievenbus werd daardoor weggeblazen en kwam twintig meter verderop op straat terecht.
Brievenbus opgeblazen Middelburg
De brievenbus werd rond 02.00 uur vannacht opgeblazen © HV Zeeland
De politie heeft de woning afgezet, onderzoek gedaan en getuigen gehoord. Een politiehond heeft de omgeving nog afgezocht op mogelijke sporen. Of daarbij iets is gevonden is nog niet bekend.
Getuigen worden opgeroepen zich te melden, ook de mensen in de buurt met deurbel- of bewakingscamera's worden gevraagd zich te melden.