Vlissingse Alexandra over deelname B&B Vol Liefde: 'Werd als typetje bitch neergezet'

Ze kan naar eigen zeggen niet meer normaal over straat na haar deelname aan het televisieprogramma B&B Vol Liefde. Foto's maken, handtekeningen uitdelen, het is een nieuwe ervaring voor de Vlissingse Alexandra Langeveld. Ze is energetisch coach, healer en medium in Spanje, maar is even terug in haar oude woonplaats.
Alexandra vertelt over B&B Vol Liefde
"Ik vind dit een geweldige stad", zegt Langeveld terwijl ze naar de Vlissingse boulevard tuurt. Ze woonde er twaalf jaar en komt nog steeds graag even terug. "Je kunt hier zijn wie je bent. Authentiek zijn. Dansen op tafel, dat kan hier."
Na haar deelname aan het RTL-realityprogramma B&B Vol Liefde herinneren mensen zich haar dan ook op die manier: dansend op tafel. Ze deed het in de bed and breakfast van de spirituele Walter in Frankrijk, die op zoek was naar liefde. Via twee vriendinnen hoorde Alexandra over de oproep van Walter en meldde ze zich voor hem aan.
"Alles wat hij aanbiedt, wat hij doet, wat hij zei, dat sprak me aan." Ze werd samen met vier andere dames uitgenodigd bij Walter. De eerste dag vond ze hem leuk, maar dat veranderde snel. "Het ging voornamelijk over werk. Het ging daar om wát je bent en niet om wié je bent."

Walter had mogelijk al een relatie

Ze voelde afstand: "Ik voelde dat ik niet welkom was." Het vermoeden bestaat dan ook dat Walter tijdens de opnames al een relatie had met zijn huidige vriendin. "Ik heb dat inderdaad ook via verschillende kanalen te horen gekregen. Ook van mensen die hen allebei kennen. Ik kan daar niet echt een oordeel over vellen, maar als ik zijn gedrag zag, voelde, ervaarde, zat daar wel iets in dat hij al in de wolken was van haar."
Alexandra Langeveld op het Nollestrand
Alexandra Langeveld op het Nollestrand © Omroep Zeeland
Na de uitzendingen kreeg Alexandra veel nare kritiek op haar deelname. Via social media en haar zakelijke e-mailadres werd ze overspoeld door haatberichten. "Ik ben echt niet zo erg als mensen mij op tv hebben gezien, echt niet." Volgens Langeveld is er veel geknipt in het materiaal en is ze als "typetje bitch" neergezet.

'In mijn gezicht deed ze zo anders'

Het feit dat het niet boterde met haar concurrente Corina hielp daar niet aan mee. "Voor de camera's was het anders dan achter de camera's. Dat zie je niet. Ik ben wel geschrokken toen ik eenmaal zag wat ze over mij vertelde en hoe ze had gedaan. In mijn gezicht deed ze zo anders, dat heb ik haar nadien wel verteld."
Toch heeft ze geen spijt van haar deelname. Ze heeft groei in zichzelf ontdekt en "de lagen van zichzelf afgegooid". Wat een ander denkt of schrijft, maakt haar niet meer uit: "Ik ben ik, een ander is een ander, ieder doet z'n eigen ding."

Boek over B&B Vol Liefde

Ze stort zich nu vol op haar passie voor dansen, haar werk en het schrijven van twee boeken. Eén waarin ze adviezen geeft aan mensen die willen emigreren naar Spanje en een boek over B&B Vol Liefde. Ze gaat schrijven over hoe het er achter de schermen aan toegaat: "En over mijn ervaring, ook wat het doet. Ik vind dat dat naar buiten mag komen."
In de liefde is het nog niet gelukt, maar daar maakt ze zich geen zorgen om: "Als het komt, komt het. Het hoeft niet per se een man te zijn, maar een persoon die in mijn leven past. Zodat we samen kunnen groeien. Een maatje, een allessie."