Uitslagen amateurvoetbal zondag 17 september

In het toernooi om de districtsbeker vielen vandaag de laatste beslissingen in de groepsfase. STEEN en Groede plaatsten zich door grote overwinningen voor de knock-outfase. STEEN maakte het halve dozijn vol tegen Hulsterloo, Groede scoorde tegen Philippine zelfs een keertje meer.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 17 september © Omroep Zeeland

Derde Divisie

Hoek en Kloetinge kwamen zaterdag al in actie. Hoek speelde bij SV Meerssen met 1-1 gelijk en Kloetinge pakte thuis tegen Baronie de eerste driepunter van het seizoen. Hoek staat na vijf wedstrijden zevende, Kloetinge is de nummer vijftien van de ranglijst.

Vierde Divisie

GOES had zaterdag geen kind aan Best Vooruit en won na een 3-0 ruststand met 5-1 van de Brabanders. Op de ranglijst klom de ploeg van Dennis de Nooijer op naar de tweede plaats.

Districtsbeker, groep 1

In deze groep waren MZC'11 en Arnemuiden al zeker van de volgende ronde. Gisteren speelden beide ploegen met 5-5 gelijk, de wedstrijd tussen Victoria'03 en DOSKO van vandaag was enkel nog voor de statistieken.

Groep 1

Poule 3
Victoria'03 - DOSKO 2-1

Districtsbeker, groep 3

STEEN en Clinge stonden na twee wedstrijden op poleposition in hun groep. STEEN dacht het doelsaldo nodig te moeten hebben tegen Hulsterloo en won met 1-6, maar omdat Clinge bleef steken op een 1-1 bij Graauw waren de drie punten voldoende. Namens STEEN scoorden zes verschillende spelers.
Groede en Breskens eindigden wel op een gelijk aantal punten. Beide ploegen wonnen vandaag. Groede haalde uit tegen Philippine en plaatste zich daarmee op doelsaldo. Groede won met 7-2, mede dankzij een hattrick van Arno van den Hemel.
De burenruzie tussen Hontenisse en Vogelwaarde ging enkel nog om de eer; nadat SDO'63 zich terugtrok uit het bekertoernooi was HVV'24 al zeker van de volgende ronde. Hontenisse won de derby met 3-1.

Groep 3

Poule 1
Groede - Philippine 7-2
Breskens - Koewacht 2-0
Poule 2
Graauw - Clinge 1-1
Hulsterloo - STEEN 1-6
Poule 3
Hontenisse - Vogelwaarde 3-1

Districtsbeker vrouwen

De wedstrijd tussen de dames Graauw en Vivoo was er een om des keizers baard. Beide ploegen wisten al dat ze uitgeschakeld waren voor de volgende ronde, Hontenisse is groepswinnaar. Graauw verloor op eigen veld met 2-3 en blijft zo puntloos in deze groep.

Groep 2

Graauw - Vivoo 2-3

Nieuwe opzet uitslagenbericht

Dit jaar verandert er veel voor het amateurvoetbal door de introductie van het weekendvoetbal. Voor de Zeeuwse clubs betekent het dat in de Derde en Vierde Divisies en de 1e klasse speeldagen over het hele weekend worden uitgesmeerd. Voor de werkwijze van ons uitslagenbericht heeft dat deze gevolgen:
  • Het uitslagenbericht komt op zaterdag zoals je van ons gewend bent voor het eerst online.
  • Uitslagen van de zaterdagavondwedstrijden worden later die avond toegevoegd.
  • Op zondag volgt een apart uitslagenbericht voor de zondagklassen. Daarin worden ook de weekendklassen opnieuw meegenomen.