Goedemorgen! Taart en slingers, Marcels mijlpaal en steken in Yerseke

Goedemorgen op deze maandag 18 september. Als we de weermannen mogen geloven is dit een van de laatste dagen dat de temperatuur tot boven de 20 graden stijgt. Dus geniet ervan, terwijl je misschien alvast je warmere kleding tevoorschijn tovert.
Zonnebloemen bij Haamstede
Zonnebloemen bij Haamstede © Sylvia Quaak
Maar laten we met iets vrolijks beginnen. Met taart bijvoorbeeld. En daar is alle reden toe gelukkig. Want de oud-burgemeester van Hulst, Peter Molthoff is donderdag honderd jaar oud geworden. En dat viert hij vandaag met drie van zijn opvolgers in Hulst. Burgemeester Ilona Jense-van Haarst, gaat samen met oud-burgemeester Jan Frans Mulder en Antoine Kessen op verjaardagsvisite in Eindhoven, waar Molthoff tegenwoordig samen met zijn vrouw woont.
En voor wie wil weten wat het geheim is om honderd jaar te worden. Hier een tip van Peter Molthoff die hij gaf in een interview met het Eindhovens Dagblad: "Gewoon blijven ademen." Zo simpel kan het af en toe zijn.
In de voortuin zijn ook genoeg diertjes te vinden
In de voortuin zijn ook genoeg diertjes te vinden © Omroep Zeeland
Je kan er maar druk mee zijn. Natuurliefhebber Marcel Klootwijk uit Middelburg registreert al twee jaar lang al het levends wat hij in zijn tuin ziet vliegen, kruipen of bloeien. En van het weekend bereikte hij daarin een mijlpaal. Hij ontdekte namelijk de duizendste soort in zijn kleine stadstuin: de Lisdoddeboorder, een nachtvlinder.
NK Oestersteken
Het NK Oestersteken vorig jaar © Omroep Zeeland
Hoe Zeeuws wil je het hebben? Vanmiddag is in Yerseke de spanning om te snijden, want daar strijden oesterstekers om de titel op het NK Oestersteken. Om 16.30 uur steken ze van wal. En de winnaar komt niet zomaar uit de bus rollen. Er zijn meerdere rondes en in avond, rond 20.00 uur start de finale en wordt beslist wie de beste oestersteker of oestersteekster van dit jaar is.
Hert in de duinen
Een hert nam het er nog even van. Was tenslotte ook zijn weekend © Carmen Louise Imanse

Het weer

In deze vroege uren trekken enkele buien naar het noorden weg en vanuithet zuidwesten komen er opklaringen, maar in de loop van vanmiddag komen er meer buien naar ons toe. Daarbij is kans op onweer en windstoten. De maximumtemperatuur is 21 tot 23 graden, bij een matige tot krachtige zuidwestenwind. Vanavond is het eerst ook buiig maar vannacht is het droger met opklaringen.