Treinen rijden weer na ochtend vol problemen: 'Er waren amper vervangende bussen'

De spoorwerkzaamheden in Zeeland waren niet op tijd klaar. Daardoor reden vanmorgen tot zeker 12.00 uur geen treinen tussen Goes en Bergen op Zoom. Omdat er maar weinig bussen reden gaf de NS het advies om te carpoolen of thuis te werken.
Spoor Arnemuiden
Het treinverkeer ligt nog even plat deze ochtend © Omroep Zeeland
Oorzaak van de vertraging zijn complicaties bij kabelwerk op de Vlakebrug over het kanaal door Zuid-Beveland. Het werk aan het spoor zou maandagmorgen om 02.30 uur afgerond zijn, maar dat is niet gelukt.

'Vervangend vervoer amper gelukt'

Een verslaggever van Omroep Zeeland is op het station in Goes. Daar was het rond 08.30 uur het rustig met reizigers. Twee scholieren die naar school moeten in Krabbendijke staan al bijna een uur te wachten op een bus. In de tussentijd is er wel een snelbus naar Bergen op Zoom gereden, maar daar moet het duo niet naartoe.
Een woordvoerder van de NS liet zondagavond weten dat het spoorbedrijf druk bezig is geweest met het regelen van vervangend vervoer tussen Goes en Bergen op Zoom. Dat blijkt amper te zijn gelukt. Volgens de woordvoerder zal het daardoor veel drukker zijn in de bussen die nog wel rijden. Reizigers wordt aangeraden vlak voor vertrek de reisplanner te checken en ze moeten rekening houden met een langere reistijd.

Via Oude-Tonge naar Bergen op Zoom

In de reisplanner van NS is te lezen dat alle reisadviezen tussen Goes en Bergen op Zoom zijn vervallen. Enige advies dat wordt gegeven is een busreis via Zierikzee en Oude Tonge. Dat is een reis van bijna twee uur. Een woordvoerder van de NS adviseert om te carpoolen of thuis te werken.
Bussen NS
Een van de bussen die wel rijden © Omroep Zeeland
Afgelopen vrijdag waren er ook al flinke problemen doordat werkzaamheden aan het spoor waren uitgelopen. Er waren verkeerde rijplaten besteld, waardoor het lange tijd duurde om nieuwe platen op de locatie te krijgen. Het zorgde vrijdagmorgen rond Vlissingen voor een verkeerschaos. Op de A58 hadden automobilisten op het hoogtepunt anderhalf uur vertraging.