Treinen rijden weer na ochtend vol chaos en onduidelijkheid: 'We hebben drie uur moeten wachten'

Het uitlopen van de spoorwerkzaamheden zorgde vanmorgen voor chaos en heel veel onduidelijkheid bij reizigers op Zeeuwse stations. Er reden vanochtend af en toe bussen, maar vanaf 10.00 uur was er nauwelijks meer één te zien. Ook ontbrak er informatie voor reizigers. Rond 12.00 uur waren de problemen voorbij en reden er weer treinen.
station goes geen treinen
Het is druk op het station bij Goes © Omroep Zeeland
Een groep uit Enkhuizen was een paar dagen op vakantie in Zeeland en wilde met de trein terug. De vakantiegangers strandden op station Goes en moesten daar anderhalf uur te wachten. "In de trein werd ons verteld dat er ieder kwartier een bus zou rijden." Ze hebben welgeteld één bus gezien in die anderhalf uur, maar die chauffeur mocht geen nieuwe passagiers meer meenemen.
Naast vakantiegangers stonden er ook veel jongeren op het station in Goes. Twee scholieren moesten naar Krabbendijke. "We hebben wel een bus gezien, maar die ging rechtstreeks naar Bergen op Zoom. We wachten nu op een stopbus."
Twee studenten die naar Noord-Brabant moesten, hebben zelfs drie uur op het station doorgebracht. Ze hadden verwacht dat de problemen relatief snel voorbij zouden zijn, maar ze hebben de hele ochtend geen bus te pakken gekregen.

'Het is pure chaos hier'

Twee passagiers met eindbestemming Kapelle mochten niet mee met de enkele bus die wel reed. "Ik moet blijkbaar wachten op een taxibusje." Een reiziger uit Breskens is gelaten over de onduidelijkheid. "Ik reis vaak met de boot, dus ik ben wel wat gewend met uitvallen van diensten."
Volgens reizigers was vooral het ontbreken van informatie een heikel punt. Op de borden stond weinig informatie en er waren ook geen medewerkers op het busstation die informatie geven. "Het is echt pure chaos hier," aldus een van de reizigers.
Station Goes
Wachtende passagiers bij station Goes © Omroep Zeeland

'Inzet bussen is lastig door personeelstekort'

Volgens een woordvoerder van NS werden de problemen veroorzaakt doordat pas zondagavond duidelijk werd dat de werkzaamheden uit zouden lopen. Door personeelstekort bij busbedrijven is het moeilijk om op het laatste moment vervangend vervoer te regelen.
Afgelopen weekend reden er geen treinen op het Zeeuwse spoor door werkzaamheden. Die zouden afgelopen nacht rond 02.00 uur klaar zijn. Door problemen op de Vlakebrug over het Kanaal door Zuid-Beveland is dat niet gelukt.
Vanochtend was er volgens een woordvoerder van ProRail sprake van een storing die niets te maken had met de werkzaamheden, waardoor de dienstregeling niet hervat kon worden. Uiteindelijk begonnen de treinen rond 12.00 uur weer te rijden.