Sluiskiltunnel vanavond dicht door grote oefening met auto-ongeluk

Door een grote oefening is de Sluiskiltunnel vandaag van 19.00 uur tot 01.00 uur afgesloten voor verkeer. In de tunnel wordt een ongeluk met verschillende auto's nagebootst, waarbij ook slachtoffers vallen. Onder meer de brandweer, politie en de ambulancedienst doen mee aan de oefening.
sluiskiltunnel
De Sluiskiltunnel is vanavond dicht voor verkeer © ANP
Het ongeluk wordt zo echt mogelijk nagespeeld, met acteurs die gespecialiseerd zijn in slachtoffersituaties. Door middel van schmink en toneelspel bootsen zij een realistische situatie na zodat de hulpdiensten zo goed mogelijk kunnen oefenen. "Veel verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden", schrijft de VRZ.

Regelmatig oefenen

Eens in de vier jaar is er een oefening in de Sluiskiltunnel. De oefening wordt bekeken door waarnemers, zodat ze later geëvalueerd kunnen worden met de betrokken partijen.
De Sluiskiltunnel is vanaf 19.00 uur in beide richtingen dicht voor verkeer. De oefening start om 20.00 uur en duurt ongeveer tot 22.00 uur. Rond 01.00 uur vannacht is de tunnel weer open. Verkeer wordt in de tussentijd omgeleid over de brug bij Sluiskil.