Het Regio Songfestival komt eraan! Dit zijn de Zeeuwse kandidaten

Op 4 november is in Utrecht de finale van het Regio Songfestival. Alle dertien regionale omroepen doen mee aan dit liedjesfestival en zenden een act in. Dat kan een zanger, zangeres of band zijn. Om te bepalen wie namens Zeeland naar het Regio Songfestival gaat, houdt Omroep Zeeland zaterdag 14 oktober een voorronde, waarin acht deelnemers het tegen elkaar zullen opnemen. Het zijn: Peetman, Sanne Pronk, Villa, Jorinke, Smaakstof, Sanja, Marko Kondic en Rosann.
Regio Songfestival Logo
Regio Songfestival 2023 © Regio Songfestival
De afgelopen weken hebben allerlei Zeeuwse artiesten een liedje ingestuurd. Aan deelname zijn wel enkele voorwaarden verbonden: de artiesten mogen geen Top 40-hit hebben gehad, het ingezonden liedje moet nieuw zijn, dus geen cover of een lied dat eerder is uitgebracht. Verder moet het lied in het Nederlands of in de streektaal zijn gezongen.

Live radiouitzending

De acht deelnemers zullen hun liedje zingen in een live radiouitzending bij Omroep Zeeland op zaterdag 14 oktober, tussen 12u15 en 15u00. Een driekoppige jury buigt zich over de kwaliteit van het liedje en de uitvoering.
In de jury zitten muzikant Frank Engels uit Vlissingen, zangeres en zangcoach Marjon van Iwaarden uit Middelburg en Sander Verhaar, alias DJ Sandstorm, uit Middelburg. Zij bepalen wie Zeeland mag vertegenwoordigen op de grote finale in Utrecht op 4 november. Die finale is live te volgen bij alle regionale omroepen.
Regio Songfestival
Regio Songfestival Zeeland © Omroep Zeeland