Goedemorgen! Prinsjesdag, Zeeuwse muzikanten en NK Oestersteken

Goedemorgen! Het is dinsdag 19 september en dat betekent natuurlijk Prinsjesdag. Verder hebben we het over de Zeeuwse Muzikanten en de beste oestersteker van Nederland.
Onweersbuien en regen op komst bij Arnemeuiden
Onweersbuien en regen op komst bij Arnemeuiden © Kees Marijs
Het is de derde dinsdag van september, en dat is een belangrijke dag. Vandaag maakt het kabinet namelijk de begroting bekend voor het komende jaar. En de vraag is natuurlijk: is er aandacht voor Zeeuwse zaken?
Het koffertje met de Miljoenennota
Het koffertje met de Miljoenennota © ANP
Gehandicaptenorganisatie 's Heeren Loo maakte in april dit jaar bekend te stoppen het Zeeuwse orkest dat al ruim een halve eeuw bestaat. De organisatie heeft geen geld meer om deze vorm van dagbesteding te kunnen betalen. Maar nu is er hoop voor de Zeeuwse Muzikanten.
Zeeuwse Muzikanten
De Zeeuwse muzikanten tijdens een optreden in april © Omroep Zeeland
In Yerseke vond gisteren het NK Oestersteken plaats. De oesterstekers moesten zo snel mogelijk dertig platte oesters opensteken. Vorig jaar won voor de eerste keer in de geschiedenis van het NK een vrouw. Dit jaar was het opnieuw Manuela Kriekaard uit Yerseke die de prijs mee naar huis mocht nemen.
Manuela Kriekaard Oestersteken
Manuela Kriekaard Oestersteken © Omroep Zeeland

Het weer

Vanochtend is het meest droog en af en toe komt de zon er even bij, maar er staat al een matige tot krachtige wind. Vanmiddag en vanavond is het de meeste tijd juist bewolkt en in de loop van de middag en de avond zijn er perioden met regen, vooral in de kustzones en op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot hard en aan zee soms stormachtig, windkracht 5 tot 8. Maximumtemperatuur rond 19 graden.