Bewoners Dreischor blij met komst fietspad: 'We waren bang dat er eerst een ongeluk moest gebeuren'

Tientallen inwoners van Dreischor kwamen bijeen in het dorpshuis 'Trefpunt de Dorsvloer' om zich te laten informeren over de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Roterijdijk en de Zuiddijk. Het is een langgekoesterde wens van Stichting Dorpsraad Dreischor die na ruim twintig jaar eindelijk in vervulling gaat.
inwoners presentatie Dreischor
Tientallen inwoners kwamen naar het dorpshuis in Dreischor om zich te laten informeren over de aanleg van een vrijliggend fietspad © Omroep Zeeland
Op dit moment zorgt de desbetreffende weg tussen Dreischor en Schuddebeurs voor gevaarlijke situaties. "De weg is smal, onoverzichtelijk, het wegdek is slecht en het autoverkeer rijdt er te snel", zegt inwoner Renate Zwanborn.
Ze is blij dat er nu maatregelen worden genomen: "We waren in eerste instantie bang dat er eerst een ongeluk moest gebeuren voordat er actie werd ondernomen. Ik ben opgelucht dat dit niet het geval bleek te zijn."

'Vooral veilig voor kinderen'

Na vele gesprekken met aangrenzende grondeigenaren is het gelukt om het fietspad te realiseren. Arjan de Hulster uit Sirjansland rijdt regelmatig over de weg. Hij heeft zich nooit onveilig gevoeld, maar vindt het toch fijn dat er een fietspad komt. "Met name voor de kinderen uit het dorp is het heel belangrijk dat ze veilig in en uit het dorp kunnen fietsen", zegt hij.
presentatie Dreischor
Marije Besuijen van Waterschap Scheldestromen leidde de informatieavond © Omroep Zeeland
Uit de zaal klonken wel nog zorgen over het hardrijdende verkeer op de Roterijdijk en Zuiddijk. "We hebben in het huidige plan al een aantal maatregelen genomen om die zorgen te verminderen zoals aanpassingen van aansluitingen. Daarnaast staan er twee plateaus gepland die ook zorgen voor remming van de snelheid. Het is ook verantwoordelijkheid van de bestuurder om zich aan de snelheid te houden", zegt Marije Besuijen van het Waterschap Scheldestromen.

Planning

Het Zeeuwse waterschap is momenteel volop bezig met de voorbereiding. Dit najaar worden bomen langs beide dijken verwijderd en kabels en leidingen worden verlegd. Volgens planning starten de werkzaamheden aan het fietspad, rijbanen en kruisingen aankomend voorjaar. Eind 2024 is het project naar verwachting afgerond en dan kan het fietspad worden gebruikt.