Najaarsvaccinatie corona: GGD gaat vanaf 2 oktober op zes plekken in Zeeland prikken

De GGD Zeeland gaat vanaf 2 oktober op zes verschillende locaties nieuwe coronaprikken zetten. De vaccinaties zijn bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona.
massa vaccinatie
Vrouw krijgt vaccinatie tijdens eerdere vaccinatieronde in 2021 © Omroep Zeeland
Het gaat om 60-plussers, volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen, zwangeren en mensen met een hoog medisch risico.
Ook zorgmedewerkers die in direct contact met patiënten staan mogen een coronaprik halen.

XBB-vaccin

De coronaprik wordt gegeven met het meest actueel beschikbare vaccin. Dit zogeheten XBB-vaccin kent de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus, aldus de GGD.
massa vaccinatie
Eerdere vaccinatieronde in 2021 in de Zeelandhallen in Goes © Omroep Zeeland
Voorlopig is het alleen op uitnodiging en met afspraak mogelijk om een vaccinatie te halen.

Niet iedereen een brief

Anders dan bij vorige coronaprikrondes ontvangt niet iedereen die een coronaprik mag halen, hierover een brief. Alleen mensen van 60 jaar of ouder krijgen die vandaag wel in de bus.
Mensen uit andere groepen worden onder andere via de media uitgenodigd om zelf een afspraak te maken. Dat kan vanaf 16 oktober.
Herhaalprik corona vaccinatie
Eerdere herhaalprik voor kwetsbare Zeeuwen, september 2022 © Omroep Zeeland
De GGD Zeeland gaat prikken in Goes, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Terneuzen en Tholen. Die vaccinatielocaties zijn vanaf 2 oktober geopend van maandag tot en met zaterdag.
Voor meer informatie is er een speciale website geopend.