Hoek maakt het Scheveningen lastig maar kan nieuw bekersprookje vergeten

Hoek is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. In de tweede en laatste kwalificatieronde maakten de Zeeuws-Vlamingen het tweededivisionist Scheveningen knap lastig, maar was de uitschakeling na een 2-1 nederlaag een feit.
Samenvatting Scheveningen-Hoek
Van het niveauverschil tussen Hoek (Derde Divisie) en Scheveningen was in de eerste helft nauwelijks iets te zien, of het moet in de negende minuut zijn geweest. Artuur Zutterman werd eenvoudig gepasseerd door Ian van Baalen, die in de lange hoek raak schoot: 1-0.
Hoek liet zich niet van de wijs brengen door die vroege achterstand en deed weinig onder voor de thuisploeg. Na twintig minuten spelen hadden de Zeeuws-Vlamingen pech toen een schot van Sylvio Hage op de paal belandde. Vlak voor rust viel de gelijkmaker alsnog. Steve Schalkwijk profiteerde van miscommunicatie in de Scheveningse defensie en kopte vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-1 binnen.

Knock-out

Na rust waren de betere kansen voor Scheveningen. Vlak na de hervatting schoof Delano Gouda oog in oog met Lars Knipping net naast en na een uur spelen had Hoek alle geluk van de wereld toen een vrije trap van Van Baalen binnenkant paal weer het veld in stuitte. Bij de derde grote kans was het niet veel later wel raak voor de thuisploeg. Gouda gleed een doorgekopte voorzet van dichtbij binnen. Het bleek de knock-out voor Hoek. De bezoekers waren ook in de tweede helft niet minder dan Scheveningen, maar tot grote kansen op de gelijkmaker leidde ook een slotoffensief niet.
Voetbal Scheveningen Hoek
Hoek speelde een goede wedstrijd tegen Scheveningen, maar verloor met 2-1 © Orange Pictures
Daarmee komt er geen nieuw bekersprookje in Hoek. Vorig seizoen werd het hoofdtoernooi van de KNVB Beker wel bereikt en toen kreeg Hoek eredivisionist SC Heerenveen op bezoek.

Scoreverloop

1-0 Ian van Baalen (9)
1-1 Steve Schalkwijk (45+1)
2-1 Delano Gouda (64)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens, Roycel James, Artuur Zutterman, Jarno Lion, Gilles Vandecandelaere (Glenn Diedhiou/83), Rik Impens (Alexander Embrechts/76), Mathieu De Smet (Lars Wantens/70), Steve Schalkwijk, Sylvio Hage (Jahrdell Constansia/83)