Dode vrouw in kanaal Terneuzen was alleen toen ze in het water terechtkwam

De dode vrouw die op 18 augustus in Terneuzen werd aangetroffen was alleen op het moment dat ze in het water van het kanaal terecht kwam. Dat blijkt uit camerabeelden. Ondanks dat dit nu gebleken is, sluit het Openbaar Ministerie (OM) een misdrijf nog steeds niet uit.
Dode vrouw in Terneuzen is mogelijk bewoonster van daklozenopvang
De politie op de plaats van het incident © HV Zeeland
"Uit camerabeelden die we goed bekeken hebben, blijkt dat de vrouw alleen was op het moment dat ze te water raakte", vertelt een woordvoerder van het OM.
De vrouw was een bewoonster uit de nabijgelegen daklozenopvang. Ze werd aangetroffen in het water bij de Beneluxweg. Eerder werd een man opgepakt als verdachte. Die werd enkele dagen later weer vrijgelaten. Met deze nieuwe ontwikkeling wordt de man er niet meer van verdacht dat hij gezorgd heeft dat de vrouw in het water terechtkwam. Wel blijft hij nog een verdachte in de zaak. Het OM doet nog onderzoek naar mogelijk andere strafbare feiten die aan de dood van de vrouw vooraf kunnen zijn gegaan.

Wachten op forensisch onderzoek

De nabestaanden van de vrouw zijn op de hoogte gebracht van de ontwikkeling. Het OM zegt nu de resultaten van het forensisch onderzoek af te wachten. "De uitslag daarvan kan nog enige tijd duren."