Slecht begin doet Kloetinge de das om in bekertoernooi

Kloetinge is uitgeschakeld in de KNVB Beker. In de tweede en laatste kwalificatieronde was tweededivisionist Koninklijke HFC uit Haarlem oppermachtig. De bezoekers wonnen in Kloetinge met 1-3 nadat HFC al in het eerste half uur drie keer scoorde. Julius Bliek deed na rust iets terug namens Kloetinge.
Bekijk hier de samenvatting van Kloetinge-HFC: 1-3
Na de uitschakeling van Hoek op dinsdagavond was Kloetinge de laatst overgebleven Zeeuwse club in de KNVB beker. Net als de Zeeuws-Vlaamse evenknie kwam Kloetinge al vroeg op achterstand. Levi de Wilde kwam vrij rond de vijfmeterlijn en schoot eenvoudig binnen. Kloetinge ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zou ook de tweede tegengoal al vroeg slikken. Julius Bliek maakte een fout bij het uitverdedigen en kopte de bal voor de voeten van Cas Dijkstra, die geen fout maakte en binnenschoof.

Nog binnen het half uur 0-3

Nog voor de klok op het Wesselopark een half uur aangaf stond het 0-3. Opnieuw kwam De Wilde helemaal vrij en opnieuw deed hij Kloetinge pijn. De thuisploeg was in het eerste bedrijf duidelijk niet in staat zich te meten met de Haarlemmers en op de achterstand met marge van drie viel halverwege weinig af te dingen.
Na rust kwam Kloetinge wat beter in het spel. Een schot van Ruben de Jager was de eerste waarschuwing voor de bezoekers, die na een klein uur spelen een tegentreffer moesten incasseren. Jeffrey Theunisse trapte een vrije bal voor de goal, waar Bliek dankbaar tegenaan liep. De verdediger kopte de bal tegen de touwen en bracht een sprankje hoop terug bij de ploeg van Van Poelje.

Kansen voor Kloetinge, maar geen goals

De trainer maande de spelers van Kloetinge naar voren en dat leverde twee goede kansen op de aansluitingstreffer op. Eerst schoot Reguillo Vandepitte over, even later was Dook van den Berg dichtbij. Het schot van de invaller ging maar net voorlangs. Na de gemiste kansen leek het geloof nu definitief weg te vloeien. Koninklijke HFC nam de regie weer in handen en speelde de slotfase eenvoudig uit. In blessuretijd leek het zelfs nog een keer te scoren, maar een fraaie vrije trap belandde op de paal.
'De eerste helft worden dingetjes afgestraft, maar tevredenheid over de tweede helft'

Scoreverloop

0-1 Levi de Wilde (10)
0-2 Cas Dijkstra (22)
0-3 Levi de Wilde (27)
1-3 Julius Bliek (57)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker (Raphael Zerbib/73), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (Dook van den Berg/59), Jeffrey Teunisse, Valentijn van Keulen (Jeroen de Jonge/88), Yasin Ouja (Kyle Doesburg/46), Zenya Deurloo (Mitchell Baptist/46), Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager