Grote zoekactie naar drenkeling bij Zeelandbrug gestaakt

Op de Oosterschelde was vandaag een grote zoekactie naar een mogelijke drenkeling bij de Zeelandbrug. Rond 15.30 liet de politie weten dat de zoekactie zonder resultaat was gestaakt.
Grote zoekactie naar drenkeling bij Zeelandbrug
Bij de zoekactie was ook een helikopter van de kustwacht ingezet © HV Zeeland
De politie kreeg twee verschillende meldingen binnen van mensen die zich zorgen maakten dat iemand in het water terecht was gekomen. De hulpdiensten namen de meldingen zeer serieus en startten een Search and Rescue-actie. "Het eerste uur is verschrikkelijk belangrijk", zei een politiewoordvoerder. "De situatie is zorgwekkend. Er staat een harde stroming daar en het water is koud."
Een politieboot van de Landelijke Eenheid en een boot van Rijkswaterstaat speurden het water af. Een helikopter van de kustwacht zocht ook enige tijd mee. "We hebben ook een mosselkotter gevraagd te helpen", laat de woordvoerder weten. Het is nog niet helemaal zeker of er daadwerkelijk iemand in het water lag. Politieagenten zochten op de kant naar getuigen en ook werden er camerabeelden op de brug bekeken.
's Middags werd de zoekactie zonder resultaat gestaakt. De politie laat weten dat er wellicht morgen nog een nieuwe zoekactie ondernomen wordt.