Jongen besteelt vrouw in rolstoel en koopt frisdrank van het geld

Een 16-jarige jongen heeft gisterenavond geld uit de portemonnee van een vrouw in een rolstoel gestolen. Dat gebeurde op de Hellingbaan in Vlissingen.
Archieffoto politie
Archieffoto politie ter illustratie © ANP
Het slachtoffer, een 61-jarige vrouw, vertelde aan de politie dat zij samen met een bekende van 88 onderweg was naar de supermarkt toen de jongen hen op een step tegemoet kwam. De jongen stopte, pakte haar portemonnee van het dienblad op haar schoot en haalde er geld uit: een bankbiljet van vijf euro en een muntstuk van twee euro. Daarna legde hij de portemonnee terug en vertrok.

Twee pakjes frisdrank

Rond 20.00 uur zag de politie op de Aagje Dekenstraat een jongen die voldeed aan het signalement. De agenten hielden hem aan. Tijdens het onderzoek herkenden het slachtoffer en haar getuige hem. Vanochtend, na een nacht in de cel, gaf de jongen de diefstal toe. Hij zei het biljet kwijtgeraakt te zijn. Van de resterende twee euro had hij twee pakjes frisdrank gekocht.
De politiewoordvoerder geeft aan dat het bedrag niet groot is, maar dat een combinatie van factoren ertoe geleid heeft dat de jongen in ieder geval tot morgen wordt vastgehouden. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.