Van Anrooij mist op een haar na het brons op Europees Kampioenschap

Shirin van Anrooij heeft met de Nederlandse ploeg een vierde plek gehaald op het Europees Kampioenschap mixed relay (gemengde estafette). De 21-jarige wielrenster uit Kapelle moest samen met haar ploeggenoten de Duitse ploeg met een seconde voor laten. Frankrijk won uiteindelijk de mixed relay.
Van Anrooij op EK
Van Anrooij op het EK in Emmen © ANP
Lange tijd lag de Nederlandse ploeg op koers voor een bronzen medaille. Bij de tussenpunten waren Van Anrooij en haar ploeggenoten net wat sneller dan de Duitsers. In de laatste kilometers konden de oosterburen versnellen waardoor ze op de meet een seconde sneller waren. De Italianen werden uiteindelijk tweede.

Gisteren 19e

Gisteren reed Van Anrooij nog de individuele tijdrit op het Europees Kampioenschap. Daarin werd de wielrenster 19e.
De mixed relay is een nieuw onderdeel in de wielersport. In deze tak starten drie mannen en drie vrouwen in landenteams. De mannen en vrouwen starten apart van elkaar, maar rijden wel over hetzelfde parcours. Eerst vertrekken de drie mannen. Zodra de tweede man de streep bij start-finish is gepasseerd, mogen de drie vrouwen van start. De tijd van de tweede vrouw aan de finish geldt als eindtijd.