Films streamen voor de boekenliefhebber, Zeeuwse bibliotheken testen 'Biblioscoop'

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en ZB Bibliotheek van Zeeland beginnen met een proeffase van de 'Biblioscoop'. Dat is een streamingsdienst met een flink aanbod aan boekverfilmingen, filmhuisfilms en documentaires. In deze proeffase kunnen maximaal 250 leden meedoen.
ZB Bibliotheek van Zeeland
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Het is dus een soort Netflix, maar dan met content die meer bij een bibliotheek past. De streamingsdienst heeft zowel gratis als betaalde content beschikbaar en de collectie wordt steeds verder uitgebreid.

Hoe werkt het?

Als lid van de bibliotheek kan je gratis deelnemen aan de proeffase. Streamen kan op de website van de Biblioscoop. Gratis content is altijd beschikbaar en betaalde content is 48 uur lang beschikbaar. "Probeer het snel uit", zegt Stefanie van der Goes van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. "Want de eerste film is dan gratis."
ZB Bibliotheek van Zeeland en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen doen nu samen met vijf andere Bibliotheken mee aan de pilot. Als het een succes blijkt, gaat de Biblioscoop in heel Nederland van start.

Waarom de biblioscoop?

"Wij als bibliotheek blijven nieuwe dingen proberen en proberen een ander publiek te binden", vertelt Van der Goes. Ze geeft het voorbeeld van de online bibliotheek. Daarmee bereikt de bibliotheek een nieuwe doelgroep. Vanuit daar is een streamingsdienst een logische stap, bevestigt ze.