Elektronicaketen BCC failliet verklaard, Zeeuwse vestigingen blijven voorlopig open

Elektronicaketen BCC is failliet verklaard. Het bedrijf heeft 61 winkels, waaronder ook in Zierikzee, Middelburg, Goes en Terneuzen. Die winkels blijven voorlopig nog wel open.
BCC Middelburg
De BCC in Middelburg © Omroep Zeeland
De rechtbank in Amsterdam heeft de winkelketen failliet verklaard. Vorige week sloten veel vestigingen een korte tijd vanwege de financiële problemen van het bedrijf. Kort daarna gingen de winkels toch weer open omdat de curatoren graag een doorstart willen maken. Ook de webshop is nog altijd open.
Toch is de winkelervaring anders dan anders. Bij de BCC in Middelburg kun je niet zomaar de winkel binnenlopen. Een medewerker staat je bij een balie te woord. Producten kunnen niet geretourneerd worden en de winkel weet nog niet of er een leegverkoop komt. Ook is het nog niet duidelijk hoe lang de winkel nog open blijft.
Voorafgaand aan het faillissement vroeg de keten al uitstel van betaling aan. Door onder meer de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, de inflatie en een gedaald consumentenvertrouwen ging het al langere tijd financieel slecht met het bedrijf.

Niet de enige

BCC is niet de enige winkelketen die omvalt. Ook koopjesketen Big Bazar verkeert in zwaar weer vanwege betaalachterstanden. Het bedrijf sloot in augustus twintig vestigingen. Het filiaal in Goes vroeg ook faillissement aan nadat de vestiging ruim 20.000 euro achterliep met huurbetalingen.