Arriva wil de Zeeuwse spoorlijn overnemen

Als het aan vervoersbedrijf Arriva ligt, rijden er vanaf 2029 treinen van het bedrijf op het spoor in Zeeland. Er gaan dan elke dag en in het weekend twee keer per uur stoptreinen rijden van Vlissingen naar Breda en terug. De intercity's van de NS blijven ook rijden, maar die gaan naar de Randstad. Arriva heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Geen treinen Arnemuiden
Als het aan Arriva ligt, rijden hier straks geen NS-treinen meer © Omroep Zeeland
Ook wil Arriva het zogenaamde dubbele tarief afschaffen, dat betekent dat je een kaartje koopt voor je eindbestemming inclusief het busvervoer en dus niet voor alle vervoerders apart een starttarief. Nikky Smit van Arriva. "We vinden dat regio's als Zeeland beter openbaar vervoer verdienen en dat treine in dat geval een goed en duurzaam alternatief zijn voor de auto."
In totaal wil Arriva 24 stoptreinen en twee intercitytrajecten overnemen in Nederland. Die lijnen vallen nu onder het hoofdrailnet, de belangrijkste spoorverbindingen in Nederland. Dat hoofdrailnet zou voor langere tijd aan de NS worden gegund, maar Arriva zegt dat de handtekeningen nog niet zijn gezet. Daarom wil het bedrijf nu toch aanvragen doen voor de lijnen, waaronder dus die in Zeeland.