Hoek verliest aansluiting met de top na dure nederlaag

Op het eigen Sportpark Denoek is Hoek tegen een flinke zeperd aangelopen. De ploeg kreeg zowel voor als na rust een flink aantal kansen, maar was niet scherp in de afronding. De bezoekers sprongen efficiënter om met hun kansen en wonnen uiteindelijk met 0-2. Door de nederlaag is Hoek de aansluiting met de top van de Derde Divisie van het amateurvoetbal voorlopig kwijt.
Bekijk hier de samenvatting van Hoek-TEC: 0-2
Hoek wist via Steve Schalkwijk, de topscorer van de Derde Divisie, als eerste gevaar te stichten. TEC-doelman Nino Walbeek liet de bal los na een corner van Hoek, maar Schalkwijk kon net niet afronden. Uit het eerste aanvalsoffensief van TEC was het wel direct raak. Jarchinio Antonia, oud-speler van FC Groningen en NAC Breda, draaide de bal laag in de hoek achter Lars Knipping en zette Hoek daarmee op een 0-1 achterstand.

De Zeeuws-Vlamingen beten van zich af en creëerden enkele grote kansen op de gelijkmaker. Sylvio Hage probeerde het van afstand, maar Walbeek wist de bal nog net uit zijn doel te tikken. Na een sterke combinatie kwam de bal bij Schalkwijk, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Op slag van rust kreeg Gertjan Martens nog een mogelijkheid, maar de verdediger schoot van dichtbij hoog over het doel.

Schalkwijk raakt de lat

Hoek probeerde na rust om de muur van TEC te breken. Nadat een vrije trap van Rik Impens over het doel vloog kwam Schalkwijk opnieuw in scoringspositie, maar zijn kopbal kwam terecht op de lat. Ook in de slotfase was Schalkwijk nog twee keer gevaarlijk, maar Walbeek voorkwam de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut kreeg Hoek nog het deksel op de neus. Na een gevaarlijke aanval lag het achterin bij Hoek helemaal open en invaller Raïses Roshanali schoot de 0-2 in de touwen. Door de nederlaag zakt Hoek naar het rechterrijtje in de Derde Divisie B.
'Ik was gefrustreerd en ook helemaal op na drie duels in zeven dagen'

Scoreverloop

0-1 Jarchinio Antonia (16)
0-2 Raïes Roshanali (90+6)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens (Artuur Zutterman/46), Roycel James, Lars Wantens, Jarno Lion, Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Glenn Diedhiou/77), Sylvio Hage (Augustine Loof/87), Steve Schalkwijk, Jahrdell Constansia (Mathieu de Smet/67)