Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 september

Ook voor de amateurclubs in het zondagvoetbal is de competitie begonnen. In de 3e klasse A kwamen drie van de vier Zeeuwse clubs in actie en alle drie de clubs begonnen met een zege. In de nieuwe 5e klasse was het precies andersom; de drie Zeeuwse clubs leden daar een nederlaag. Dit zijn de uitslagen in het amateurvoetbal van zondag 24 september.
Voetbal uitslagenbericht
Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 september © René van der Vliet

Derde Divisie B

Drie wedstrijden vandaag in de Derde Divisie. Hoek en Kloetinge speelden op zaterdag al. Hoek verloor thuis met 0-2 van TEC, Kloetinge won in Gorinchem met dezelfde cijfers bij Unitas. Kloetinge heeft daardoor na zes wedstrijden één punt meer dan Hoek.

Vierde Divisie C

GOES hield een punt over aan het uitduel bij Dongen. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer had in grote delen van de wedstrijd weinig in te brengen, kwam na een uur spelen op een 1-0 achterstand maar een doelpunt van Daniël Wissel vijf minuten voor tijd zorgde ervoor dat GOES alsnog niet verloor. Ondanks het puntenverlies blijft GOES tweede in de Vierde Divisie.

3e klasse A

De drie Zeeuwse clubs die vandaag in actie kwamen begonnen de competitie uitstekend. Hontenisse won door doelpunten van Rob de Pooter en Dennis Malcontent met 2-1 van Rimboe, Breskens versloeg Virtus met 2-0 dankzij treffers van Jarmo Gilling en Beau Klem en bij STEEN tegen SC Gastel (1-0) werd Remco Dophemont matchwinner. HVV'24 was vrij.

4e klasse A

Van de vier Zeeuwse clubs in deze klasse begon alleen Clinge goed. Op eigen veld won de Zeeuws-Vlaamse ploeg met 3-0 van De Markiezaten uit Bergen op Zoom. Dries van Putte scoorde twee keer, Jordy Pardon maakte er eentje. Voor de drie andere Zeeuwse ploegen was er een valse start. Hulsterloo (0-2), Philippine (4-0) en Groede (4-0) verloren zonder daarbij zelf een doelpunt te maken.

5e klasse A

Geen succes voor de drie Zeeuwse ploegen in de nieuwe 5e klasse A. Vogelwaarde leed de grootste nederlaag. Op bezoek bij METO in Hoogerheide werd het 6-1 voor de thuisploeg. SDO'63 verloor in Lamswaarde met 1-2 van NVS uit Nieuw-Vossemeer en Graauw ging in Heerle met 3-1 onderuit bij HSC'28.

2e klasse A, vrouwen

Hontenisse won in een doelpuntrijke wedstrijd van Moerse Boys. Na een 0-2 achterstand wonnen de Zeeuwse dames met 7-5. Lisan van den Broek scoorde drie keer voor Hontenisse, Fayka de Rooze twee keer.