Goedemorgen! Week tegen Pesten, strandtekening en ondertekening Regio Deal

Goedemorgen! Het is maandag 25 september en vandaag begint de Week tegen het Pesten. Verder hebben we het vandaag over een strandtekening en de ondertekening van de Regio Deal.
Vertier bij Westkapelle
Vertier bij Westkapelle © Arjan van Lomwel
De Week tegen het Pesten gaat vandaag van start. In het radioprogramma Zeeland wordt Wakker spreken we met Erika Corstanje, die vanaf groep 2 werd gepest op school en daarna ook op haar werk werd gepest. Ze geeft nu voorlichting en hoopt als ervaringsdeskundige meer mensen te kunnen helpen. Je hoort haar iets na achten op de radio.
week tegen pesten 2023
Poster Week tegen Pesten 2023 © weektegenpesten.nl
De wereld krijgt al enige tijd te maken met extreem weer: hittegolven, hagelbuien, bosbranden en overstromingen. En dat was reden genoeg voor een groep opa's en oma's om zich te verenigen en op het strand van Vlissingen een kunstwerk te maken. Niet zomaar, maar om aandacht te vragen voor het klimaat.
Strandtekening Vlissingen grootouders voor Klimaat
Opa's en oma's vroegen met deze tekening aandacht voor het klimaat © Face Film
En vandaag wordt de Regio Deal ondertekend. Hierbij wordt ook bekendgemaakt waaraan de 30 miljoen euro van het Rijk besteed gaat worden. Het geld is nodig om de brede welvaart in Zeeland op peil te houden.

Het weer

Het wordt een vrij zonnige dag, met ook wat stapelwolken die de zon af en toe in de weg zitten. Het wordt met maximaal 20 à 21 graden een aardig warme dag. De zuid-zuidwestenwind is zwak tot matig.