Weg enige tijd afgesloten na ernstig ongeluk bij Kamperland, bestuurster aangehouden

Bij een ernstig ongeval op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard zijn twee personen gewond geraakt, meldt de politie. Bij het ongeluk botsten twee auto's frontaal op elkaar. De bestuurster van één van de auto's is aangehouden, na een positieve speekseltest.
Ernstig ongeluk bij Kamperland
Ernstig ongeluk bij Kamperland © HV Zeeland
De melding kwam rond 15.15 uur bij de meldkamer van de politie binnen. Direct werden meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de plek van het ongeluk gestuurd. Ook de brandweer werd opgeroepen om de slachtoffers uit de auto te helpen. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurster van één van de auto's is aangehouden, meldt de politie. Bij haar wordt een bloedproef afgenomen, vanwege een positieve speekseltest. "We vermoeden dat de bestuurder op de verkeerde weghelft terecht is gekomen", laat een politiewoordvoerder weten.

Weg afgesloten

De politie deed onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De weg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard was enige tijd afgesloten vanwege het ongeluk. Het verkeer werd omgeleid via de parallelweg.