Scholierenbus tussen Goes en Wemeldinge rijdt vanaf 2025

Tussen Kapelle, Wemeldinge en Goes komt vanaf 2025 een buslijn voor scholieren, die tweemaal per dag zal rijden: één in de ochtend en één 's middags. Dat meldt de Kapelse wethouder Jon Herselman, als toezegging van het Zeeuwse provinciebestuur.
Uitval Connexxion D2
Scholieren wachten op de bus © Omroep Zeeland
Volgens Herselman is deze scholierenlijn een welkome een gewenste aanvulling op het nieuwe streekvervoer, waarbij onder meer de huidige buslijn 27 komt te vervallen.

Brief

Het college van Kapelle kreeg vorige week de toezegging in antwoord op een eerdere brief, die Herselman in samenspraak met Bewonersbelangen Wemeldinge aan gedeputeerde Van der Maas heeft geschreven. Daarin bevestigt de provincie ook eerdere afspraken over het streekvervoer naar Wemeldinge. "Zo zal elk uur een bus rijden tussen Goes en Yerseke, die ook zal stoppen op een nieuw in te richten halte aan de Noordweg in Kapelle", aldus Herselman.

Vervoershub

De opstapplaats Noordweg wordt een vervoershub, waar reizigers hun fietsen kunnen stallen om vervolgens op de de bus te stappen. Dat is ook voor belang voor mensen uit Wemeldinge, benadrukt Herselman. Daarnaast komen er in Wemeldinge divererse opstapplaatsen voor de flextaxi. Deze voorzieningen moeten bijdragen aan een toegankelijk openbaar vervoer. De nieuwe OV-regeling gaat 2025 in met de nieuwe aanbesteding van het Zeeuwse streekvervoer op de weg.
Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.