Goedemorgen! Fototentoonstelling toeslagenouders, kinderburgemeester geïnstalleerd en energieproblemen

Goedemorgen! Het is vandaag dinsdag 26 september en vandaag hebben we het onder meer over een fototentoonstelling over toeslagenouders. Verder wordt er een kinderburgemeester geïnstalleerd en hebben we het over de energieproblemen bij bedrijven.
Morgenrood aan het Damse strandje.
Morgenrood aan het Damse strandje. © Julien de Goffau
In Middelburg is vanaf deze week een fototentoonstelling te zien over toeslagenouders. Het gaat om acht grote fotopanelen met daarop foto's van gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire. De tentoonstelling werd geopend door ex-Kamerlid Renske Leijten.
opening tentoonstelling toeslagenaffaire
Opening tentoonstelling toeslagenaffaire © Omroep Zeeland
Lois Vlot neemt vandaag afscheid als kinderburgemeester van Reimerswaal tijdens de opinie en besluitraad. En dat is ook het moment dat de nieuwe kinderburgemeester wordt geïnstalleerd door burgemeester José van Egmond. Liz van de Velde neemt dan het stokje over van Lois.
Loïs Vlot, kinderburgemeester Reimerswaal
Kinderburgemeester Loïs Vlot © Omroep Zeeland
Het zit vol. Netbeheerder TenneT liet in juli weten dat er een voorlopige stop komt voor nieuwe aanvragen van grotere bedrijven. En dat is slecht nieuws voor nieuwe ondernemers of ondernemers die willen verduurzamen. Vandaag is er een bijeenkomst in Middelburg, waar ondernemers zijn uitgenodigd om hun verhaal te doen en horen wat de plannen zijn om dit probleem op te lossen.
elektriciteitsinstallatie van Yara Sluiskil
Elektriciteitsinstallatie van Yara Sluiskil © Omroep Zeeland

Het weer

We kunnen vandaag nog een beetje gaan nazomeren want het wordt een vrij zonnige dag met best lekkere temperaturen. De temperaturen liggen tussen de 21 en 23 graden, bij een matige zuidenwind.