Big Bazar nu echt officieel failliet verklaard

Koopjesketen Big Bazar is na een turbulente periode dan toch echt failliet verklaard door de rechter. Het faillissement van de landelijke koopjesketen werd aan het rollen gebracht door de pandeigenaar in Goes.
Big Bazar in Goes
Big Bazar in Goes © Omroep Zeeland
De pandeigenaresse liet eerder al weten blij te zijn met het faillissement. Zij had al maanden geen inkomsten omdat Big Bazar geen huur meer betaalde. Inmiddels heeft zij besloten om haar pand te verkopen. De kans dat zij haar geld nog krijgt is erg klein, zegt haar incassobureau.

30 miljoen euro

De verhuurder van het winkelpand aan de Gasthuisstraat in Goes was de eerste die naar de rechter stapte. Big Bazar had daar een schuld van bijna 20.000 euro. Later deden ook verhuurders elders in het land dat. De schulden van Big Bazar waren begin deze maand al opgelopen tot zo'n 30 miljoen euro. De afgelopen weken zijn al meerdere vestigingen gesloten.
Naast de vestiging in Goes zijn er in Zeeland ook Big Bazar-winkels in Vlissingen en Terneuzen.

Zachte heelmeesters...

Joost Konings, CEO van incassobureau Invorderingsbedrijf, heeft namens meerdere schuldeisers contact gehad met Big Bazar. Ook namens de verhuurder in Goes. "Big Bazar had veel eerder in moeten grijpen", zegt hij. "Het bedrijf wist al veel langer van de financiële problemen. Als ze zelf de stekker eruit hadden getrokken, waren de schulden niet nog verder opgelopen. Daarmee hebben ze de rechten van de schuldeisers niet serieus genomen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden."
Konings weet vrijwel zeker dat de verhuurder in Goes geen geld meer ontvangt van Big Bazar. "Die kans acht ik nihil. Mevrouw heeft heel veel geld misgelopen, Big Bazar heeft vanaf 1 april niet meer betaald. En dat heeft grote gevolgen. Mevrouw had geïnvesteerd in het pand om haar pensioen aan te vullen. Ze is er nu zo klaar mee dat ze overweegt het pand te verkopen. Een vorige huurder had ook al niet betaald."