Gedeputeerde Harry van der Maas op zesde plek SGP-kandidatenlijst: 'Ga stevig campagne voeren'

Gedeputeerde Harry van der Maas is vanaf vandaag aspirant-lid van de Tweede Kamer. De SGP'er staat op plek zes van de kandidatenlijst van zijn partij. Of dat betekent dat hij vertrekt uit Zeeland, is nog de vraag. "Plek zes betekent niet gelijk dat je in de Tweede Kamer komt, dan zal je wel heel sterk moeten groeien." De SGP heeft nu drie zetels in de Tweede Kamer.
Harry van der Maas
Gedeputeerde Harry van der Maas staat op plek zes van de SGP-kandidatenlijst © Omroep Zeeland
Het bestuur van de SGP heeft besloten om Van der Maas op plek zes te zetten. "Ik ben heel blij met deze plek op de lijst. Dat is goed voor Zeeland", zegt Van der Maas. "De regio is daarmee goed in beeld bij de SGP."
"Ik heb hier een prachtige functie, een prachtige plek als gedeputeerde. Dat doe ik met veel plezier." Toch ziet hij een carrière in de Tweede Kamer ook wel zitten. "Kamerlid zijn is een prachtige functie. Dat is heel mooi om te doen, volksvertegenwoordiger zijn." Mocht hij verkozen worden, dan zal hij de rol van kamerlid op zich nemen en zijn baan als gedeputeerde opzeggen.

Voorkeursstemmen

Voorkeursstemmen kunnen hem daarbij helpen, maar daar gaat het hem niet om: "Kijk, als mensen hun stem op mij willen uitbrengen dan is dat prima, dat is ook goed. Maar ik zit niet zo in elkaar dat ik denk: nu moet ik zoveel mogelijk voorkeursstemmen binnenhalen. We hebben een mooie lijst met een goede lijsttrekker. Die gaat in elk geval mijn stem krijgen."
Vooralsnog blijft hij 'gewoon' gedeputeerde in Zeeland. "Er is hier nog veel werk te doen en het werk is nog zeker niet af. Ik blijf me inzetten hier in Zeeland. Tegelijkertijd ga ik stevig campagne voeren voor de SGP om hopelijk zoveel mogelijk stemmen binnen te halen."

Ook Terneuzense PVV'er op kieslijst

Op de kandidatenlijst van de PVV voor de aankomende verkiezingen staat ook een Zeeuwse naam: Patrick van der Hoeff uit Philippine. Hij staat op de 21e plaats van de partij. Maar of Van der Hoeff ook in de Kamer komt, is nog niet zeker. volgens de laatste peilingen staat de PVV op 18 zetels.